USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Юні лучани та музика оркестру. ФОТОРЕПОРТАЖ

21 Листопада 2013 19:00
Оркестр народних інструментів, до складу якого входять вихованці Палацу учнівської молоді під керівництвом Сергія Нікітіна, виступив у школі №3. Виступ присвятили Всесвітньому дню дитини, що відзначається 20 листопада.

В оркестрі, до слова, грає незрячий баяніст-підліток Сергій, якого так часто можна побачити на вулиці Лесі Українки.

Серед солістів виступили Дмитро Амбрузяк, Артем Бепко (сопілка), вокалісти «Квіти Трипілля» та ансамбль бандуристів «Шоста Катерина».

Ведучі озвучили школярам загадки про музичні інструменти. Діти з легкістю відгадали скрипку, баян, сопілку, гітару та барабан.

Журналіст Волинських Новин порозмовляв з керівником оркестру Сергієм Нікітіним:

- Розкажіть про історію виникнення оркестру та його діяльність.

- Оркестр утворили на базі музичної студії Палацу учнівської молоді 22 роки тому. У 2012-ому ми захищалися для здобуття звання зразковий колектив, але підтвердження з Києва ще поки не прийшло, чекаємо.

У музичну студію приходять дітки, які навчаються грати на баяні, скрипці, бандурі. В моєму класі навчають грі на ударних інструментах, бас-гітарі, тобто функціонує вся ритм-група плюс баяни і сопілки.
Викладачі допомагають учням і є так званими ілюстраторами в оркестрі, наприклад, група домр займається з домристами, вчить партії оркестру, так само зі скрипками. Так і працюємо.

- На яких конкурсах чи фестивалях вже виступали?
Щороку беремо участь у різноманітних конкурсах та фестивалях. Цього року, в лютому, виступали на обласному конкурсі інструментальної музики «Калинова сопілка», там зайняли достойне друге місце.

- Чи плануєте наступного року виступати на «Калиновій сопілці»?

- Так, це традиційний фестиваль, який відбувається щороку, тому обов’язково поїдемо туди. Маємо репертуар, з яким треба виступати на сцені, адже є що показати, а дітки здобудуть впевненість у собі та досвід.












































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus