USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Google розробляє систему оплати через мобільний телефон

28 Березня 2011 13:44
Google Inc. має намір у співпраці з MasterCard Inc. і банком Citigroup Inc. впровадити в усі мобільні пристрої, що працюють на операційній системі Android, спеціальну систему оплати товарів і послуг з використанням безконтактного зчитувача.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела, - інформує Кореспондент .

Хоча Google, як очікується, не буде отримувати комісій, компанія розраховує збільшити прибуток за рахунок зростання попиту на рекламні продукти з боку невеликих рітейлерів, а також підвищеного інтересу до пристроїв на базі Android.

Зазначимо, що, як повідомлялося раніше, в найближчі чотири місяці Google має намір почати тестування спеціальної системи оплати товарів і послуг з використанням мобільних телефонів в кількох торгових точках Нью-Йорка і Сан-Франциско, де спеціальні термінали виробництва компанії VeriFone Systems Inc., які будуть приймати платежі, зчитуючи інформацію безпосередньо з мобільних пристроїв покупців.

Варто взазначити, що для передачі даних буде використовуватися технологія бездротового високочастотного зв'язку малого радіусу дії NFC (Near Field Communication), яка дає можливість обміну даними між пристроями, що перебувають на відстані близько 10 см.

При цьому експерти стверджують, що ця технологія є настільки ж, якщо не більше, безпечною як і традиційні способи зчитування даних - з чіпа або магнітної стрічки. У даний час VeriFone створює термінали для безконтактного використання звичайних банківських карт.

Як пише видання, Google, ймовірно, створить повністю робочу систему оплати вже в цьому році.

Нагадаємо, що раніше про можливість впровадження технології NFC в свої пристрої заявляли в канадській Research in Motion, яка виробляє смартфони Blackberry. Деякі експерти також вважають, що аналогічний хід може зробити Apple.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus