USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Google запустить соціальну мережу і музичний сервіс

28 Червня 2010 15:19
Компанія Google до кінця 2010 року надасть користувачам можливість скачувати музику, а а також найближчим часом створить соціальну мережу Google Me.

В 2011 році компанія представить сервіс онлайн-музики по підписці, - пише Finance.ua з посиланням на Wall Street Journal.

Зараз компанія веде переговори з правовласниками. Повідомляється, що Google пропонує музичним компаніям можливість відкрити доступ до контенту пристроям на базі мобільної ОС Android.
В жовтні 2009 року Google запустила музичний пошук на території США. Сервіс дозволяє шукати композиції за іменами виконавців і фрагментами тексту.
Окрім цього, як повідомляє «Фокус» , творець сервісу «соціальних новин» Digg.com. Кевін Роуз повідомив, що Google планує запустити мережу, яка стане конкурентом Facebook.

Конкуренція Google і Facebook почалася давно і проходить на багатьом «фронтах». На минулому тижні стартувала пошукова система Facebook, побудована на технології Open Graph. Будь-який сайт, що підтримує цю технологію, може бути доданий в пошукову базу Facebook.

По суті, Open Graph - це протокол, який дозволяє інтегрувати веб-сайт в соціальну мережу Facebook. Сайт з підтримкою цього протоколу може додаватися користувачами в обрані (шляхом натискання кнопки «Мені подобається»), а також публікувати свої оновлення в потоках Facebook. Кількість користувачів, що додали сайт у вибрані, визначає його місце в пошуковій видачі.

Деякі з експертів сприйняли інформацію про майбутню соціальну мережу Google скептично. Google вже запустила соціальний сервіс під назвою Google Buzz, але він не завоював велику популярність серед користувачів і зазнав критики за недогляд у системі безпеки (обліковий запис користувача за замовчуванням ставав відкритим всім контактам у пошті Gmail). Крім того, Google належить соціальна мережа Orkut, яка займає лідируючі позиції лише в окремих країнах (Бразилія, Індія).

Компанія Google новину про сервіс Google Me не коментує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus