USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Гран-прі «Мандрівного вішака» вручили за недитячу виставу. ФОТО

30 Вересня 2013 09:13
Психологічна драма для дорослих глядачів здобула перемогу у міжнародному театральному фестивалі «Мандрівний вішак».

Нагороджували переможців конкурсної програми фестивалю, що відбувся за підтримки «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», 29 вересня у приміщенні колишнього нічного клубу «XXI століття» у Луцьку.

Протягом трьох фестивальних днів 27-29 вересня у десяти локаціях 90 акторів з п’яти країн показали приблизно 13 годин вистав. Постановки відбувалися здебільшого на нетеатральних майданчиках, адже гаслом фестивалю є «театр за межами театру».

Переможців визначали організатори театрально-дизайнерського фестивалю «ЖИВИ!» Володимира Какуріна, заслуженої артистки України Лариси Зеленової та режисера Бориспільського муніципального театру Марії Караман.

На початку церемонії нагородження продемонстрували відеосюжет, присвячений фестивалю. Після цього подарунком для гостей дійства став номер від луцького театру «Під текстом».







Подяки Луцького міського голови кожному колективу-учаснику фестивалю вручила начальник управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів. Вона відзначила також організаторів «Мандрівного вішака» - керівника театру-студії «ГаРмИдЕр» Руслану Порицьку та голову Асоціації розвитку туризму Волині Юрія Моклицю. Тетяна Гнатів запитала публіку, чи вдався творчий експеримент, та отримала одноголосну ствердну відповідь. З її слів, відтепер на культурній мапі Луцька з’явився ще один елемент.





Кожен колектив отримав від організаторів диплом учасника фестивалю.



Перемогу в номінації «Краща адаптація до майданчика гри» здобула луганська театральна студія «Deep» за постановку «Мені пощастить», що відбулася поблизу луцького Слоника.



Нагороду в номінації «Краща режисерська робота» за виставу «Зірки» виборов режисер театральної майстерні «Вінора» з Харкова Олександр Ковшун.

Члени журі вирішили не присуджувати третього місця, а другу нагороду здобув колектив юнацького театру «Teatrali».



Володимир Какурін, нарікаючи на нелегку долю єдиного чоловіка серед журі, зазначив, що визначити переможницю у номінації «Краща жіноча роль» було для нього нелегким завданням, адже він ладен був відзначити кожну акторку. Та все ж вибір довелося зробити – перемогу у цій номінації здобула молода акторка Нана Зургашвілі з юнацького театру «Teatrali» з Тбілісі (Грузія).

ЧИТАТИ ЩЕ: ТЕРОРИСТИ ТА ЗАРУЧНИКИ У ЛУЦЬКІЙ СИНАГОЗІ. ФОТО



Нагороду за кращу чоловічу роль здобули актори київського театру-студії «Splash» Олексій Яцюта та Сергій Стаднюк, які зіграли у спектаклі «Метро».



Спеціальну відзнаку та подарунок від «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» отримав колектив Муніципального театру Бориспільської міської ради.



Перше місце посіли харківські театрали з театральної майстерні «Вінора».

ЧИТАТИ ЩЕ: ХАРКІВ’ЯНИ У ЛУЦЬКУ ЗАПАЛИЛИ «ЗІРКИ». ФОТО

Гран-прі фестивалю отримав театр-студія «Splash» з Києва, який презентував психологічну драму за сценарієм Ніколаса Байєра «Метро» у луцькому довгобуді «Бронкс».

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКОМУ ДОВГОБУДІ ВІДБУЛАСЯ ПСИХОЛОГІЧНА ДРАМА. ФОТО






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus