USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про те, як кохали й помирали в Луцьку Ромео та Джульєтта. ФОТО

6 Жовтня 2013 11:00
Новий театральний сезон обласний академічний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка розпочав із прем’єри трагедії життя і кохання юних мешканців Верони – Ромео та Джульєтти.

У класичну історію, написану Вільямом Шекспіром, режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Петро Ластівка, вирішив додати й елементи танцю та комедії. Актори на карнавалі у домі Капулетті не лише веселилися, а й танцювали.



«Дуже цікаво, що постановники збагатили сюжет танцями, жартами, бо сучасного глядача уже навряд чи здивуєш класичною постановкою. Актори полонять увагу шанувальників театрального мистецтва винятково своєю грою за відсутності будь-яких декорацій. Я вважаю, саме це й означає майстерність та професіоналізм. Честь і хвала таким акторам, які можуть своєю грою лишити таке сильне враження. От я вийшла, але мої думки досі там на сцені», - відзначила глядачка Галина Ковалюк.

Жінка приїхала на прем’єру із Нововолинська. Каже, що їй доводилось побувати й у закордонних театрах, та волинський, до честі його акторів, нічим не поступається іноземним майстрам театрального мистецтва.

До великого здивування глядачів, вистава була не лише споглядацькою. Танці з палацу Капулетті перейшли у зал. А згодом – «занадто приперчений для цього світу» жартівник Меркуціо вивів на сцену у ролі королеви Маб звичайну глядачку.



На перший погляд здалося, що це була підставна людина - так органічно вона справилася з роллю. Та, як з’ясувалося, Ірина Омельчук з Голоб і не має жодного стосунку до акторства. Хоч у театрі бувала не раз – разом зі своїми колегами зі школи.

«Звичайно сподобалося на сцені. Але в перші хвилини у мене руки-ноги трусилися. Я взагалі не могла сподіватися нічого подібного. Таку виставу точно не забуду», - усміхається жінка.

«Це доволі ризикований крок – виводити сторонню людину із залу, бо не кожен буде спокійно почуватися на сцені. Та такий був режисерський задум. Неочікуваний вихід у зал акторів викликає зацікавленість», - пояснює заступник директора театру з адміністративної частини Ігор Власюк.

Петро Ластівка цю виставу уже ставив у Чернігові та Запоріжжі, каже Власюк. Тепер її презентували у Луцьку.

Дві дії, розділені антрактом, досить відрізняються між собою. Якщо у першій дії було чимало комедійних моментів, то друга – динамічніша і винятково трагедійна. Любителі «хеппі-ендів», можливо, розчаруються, але класичний сюжет не змінив кінцівки: закохані таки помирають.



«В театр час від часу заходимо. Сьогодні дуже вразила гра акторів, трохи різнопланова: є й комедія і драма. Режисерське рішення, може, неординарне, але цікаве. А музичний супровід взагалі на висоті», - поділився враженнями глядач Дмитро Некращук.

У постановці, яка тривала більше трьох годин з антрактом, задіяли більше 50 акторів. Аплодували глядачі їм стоячи. На сцену вийшов і режисер-постановник Петро Ластівка.

Це не перший твір Вільяма Шекспіра, який ставлять волиняни. У репертуарі театру уже є «Гамлет» та «Приборкання норовливої». Як розповів на відкритті сезону директор театру Анатолій Глива, у 2014-ому відзначатиметься 450 років з дня народження Шекспіра. Але «Ромео і Джульєтта» - не остання прем’єра цього сезону.

«У 2014 році відзначатимемо 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, чиїм іменем названий наш театр. З цієї нагоди ми готуємо виставу «Назар Стодоля». Це буде грандіозний і дороговартісний проект. Дякуючи благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», він буде втілений», - розповів Анатолій Глива.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТЕАТРАЛЬНИЙ СЕЗОН У ЛУЦЬКУ РОЗПОЧНУТЬ П’ЄСОЮ ШЕКСПІРА. ІНТЕРВ’Ю

Директор театру подякував за підтримку й місцевій владі.

Кожен, хто виходив із залу після прем’єри, був під враженнями. Серед глядачів були й такі, хто вважав виставу «переграною», «затягнутою». Втім, байдужим не залишився ніхто.

А тих, хто ще не бачив «Ромео та Джульєтту» у виконанні волинських акторів, обласний академічний музично-драматичний театр запрошує на перегляд.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
глядач Показати IP 6 Жовтня 2013 12:11
Вистава у цілому не поган, гарні костюми, дуже гарно підібрана музика. Сама постановка так собі, але бракує декорацій. Сцена виглядала бідно, а цей шар...
лучанин Показати IP 6 Жовтня 2013 13:49
Шар був класний! Але декорацій справді трохи не хватало. Музичний супровід шикарний. Ну і, звичайно, гра наших акторів чудова. Краща за всякі дніпропетровські і московські театри
ворона до лучанин Показати IP 6 Жовтня 2013 14:48
Дуже бідна сцена й жахлива куля.. Я розумію, що це свого раду ноу-хау рішення замінити "балкон", але виглядала вона ну занадто нещасною.. Грали актори прекрасно.. Без претензій. Крім занадто еротичної й на український манер занадто розкутої Джульєтти.. Дуже гарна жіночка, але як про мене то це не її роль. Дякую. Щиро бажаю успіхів в подальших постановках
Міледі Показати IP 7 Жовтня 2013 00:49
На прем'єру спеціально приїхала в Луцьк. І залишилася дуже задоволена. Отримала масу вражень. Дуже гарна постановка і гра акторів. Від оплесків аж долоні боліли. Велике спасибі за те, що ви робите!!!!! А кому щось не подобається, то зробіть краще. Ще раз спасибі всім, завдяки кому ця подія сталася!!!!!Успіхів!!!
Александр Показати IP 7 Жовтня 2013 07:27
Мне интересно: а почему шар, а не, скажем, куб? Было бы удобнее)) как по мне, декорации должны украшать спектакль, а не обеднять. Актерам большое спасибо, как обычно на высоте!
ООО до Александр Показати IP 7 Жовтня 2013 23:21
Шар - це планета!Планета кохання Ромео і Джульєтти!!!
Анастасія Показати IP 7 Жовтня 2013 20:51
Мені здалось,що коли куля розкололась,як помер Ромео,була схожа на розбите серце,символ розбитого кохання.
Інна Показати IP 8 Жовтня 2013 14:19
Ми з чоловіком були в захваті від цієї прем"єри ,нам все дуже сподобалось ,Джульєта грала так ,ніби то, це все з нею відбувається насправді і Ромео не відставав, та взагалі є на що подивитися.Всі МОЛОДЦІ!!!!Чекаємо нових прем"єр.ДЯКУЄМО.
Олександр Показати IP 18 Жовтня 2013 20:57
Вистава жахлива! Шекспір у гробу перевертається. Ластівка сві свої еротичні фантазії вивернув на Джулю. Такі витави формують у глядача лише несмак

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus