USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як на Волині вирощують суницю

23 Вересня 2013 09:27
48-річна Ольга Калошина із Волині на початку вересня пересаджує суницю. Каже, земля тоді найкраще зволожена. Вирощує та продає розсаду.

«Нове місце для кущів треба підживити. Має бути світле, рівне та без бур'янів. Грядку готую за кілька днів до посадки. На кожен квадратний метр вношу по відру перегною чи компосту. Можна підживити курячим послідом, торфом або деревним попелом. Потім усе знову перекопую та розмічаю рядки», - каже жінка.

Для розсади бере дворічні кущі. Наступного року вони родять, - інформує Gazeta.ua.

«Дворічна розсада має три-п'ять листочків і розвинену кореневу систему. Пересаджую корінці не коротші 5 сантиметрів. Кущ викопую в день висадки. Якщо раніше, тоді коріння змочую водою, обгортаю тканиною й замотую в плівку. Коли пересаджую, розправляю корінці по всій лунці. Але верхню бруньку не вкопуйте надто глибоко. Кущ має міцно триматися в землі, як трохи смикнути».
Для себе має чотири грядки суниці кількох сортів. Дозрівають у різний час.
«Нормально родить на другий рік, а після четвертого перестає плодоносити. Пересаджую туди, де росли горох, квасоля, часник та календула. За тиждень треба підживити. Посипаю грядку деревною золою, поливаю й розпушую землю. Ще через кілька днів підживлюю міндобривом. Або настоєм коров'яку, пташиного посліду».

У жовтні господиня застеляє грядку соломою чи сіном.

«Можна вкрити новопосаджені кущики. Але щоб кілька листочків виглядали. Рослина краще перенесе зиму, навесні листя підніметься. Міжряддя теж застеляю — ягоди не замастяться від дощу. Волога втримається в землі. Солому щопівроку міняйте», - резюмує волинянка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus