USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Янукович так молився в Почаєві, що забув привітати з Різдвом греко-католиків? ФОТО

8 Січня 2011 13:06
У день Різдва Христового, 7 січня президент Віктор Янукович відвідав різдвяне богослужіння в Почаївській Лаврі.
Разом з ним були спікер Верховної Ради Володимир Литвин, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр культури Михайло Кулиняк, голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк, актор Богдан Ступка, - повідомила Українська правда.
Наприкінці служби Янукович звернувся до присутніх з промовою. Під час служби до нього кілька разів підходив священник, і щось звіряв у зеленій течці.

Під час промови у храмі Янукович назвав останні 5 років найважчими у житті України.

"20 років незалежної України були непростими. Важко жилося людям, незалежно від того, хто до якої церкви ходив. І останні 5 років були найважчими, бо ніколи розбрат і зневіра не приносять добро ні країні, ні суспільству. Додала гіркоти становищу ще й світова економічна криза. Я не можу про це не сказати, бо нам треба долати її разом", - заявив президент.

"Господь Бог нас учить, що лише добрими вчинками можна досягти покращення життя і будівництва сильної країни. Тому ми і розпочали сьогодні модернізувати країну, наводити порядок, для того щоб подолати цю кризу, щоб дати відповідь на сучасні виклики", - зазначив Янукович.

"Наша економіка впала більше, ніж будь-яка економіка у світі. На 15%. На 22% впало виробництво. Люди бідні. І ми повинні дати достойні відповіді", - додав президент.

"Вірю, стоячи тут перед вам, у наші власні сили, що ми разом подолаємо все, подолаємо і кризу", - заявив Янукович.
Він побажав всім, щоб "ми жили за законами божими і робили добрі справи заради наших людей, дітей, нашої країни".

Президенту подарували ікону Божої матері Почаївської, а він подарував лаврі набір срібла.


Разом з тим у різдвяному вітанні Януковича, яке поширила прес-служба глави держави, зазначено: "Я щасливий, що в ці хвилини ми разом, увесь православний світ, славимо дитя Господнє і з вірою та любов’ю дивимося в перспективу нового року".

Виходить Янукович не привітав 5 мільйонів українських греко-католиків, які теж святкують Різдво 7 січня - за юліанським календарем.

Як зазначає Радіо Свобода, "Українська греко-католицька церква офіційно не відреагувала на слова президента". "Водночас греко-католицький священик отець Михайло вважає, що різдвяне привітання Януковича могло образити багатьох людей", - йдеться у публікації.

"Наш президент часто забуває й про інші категорії своїх співвітчизників, не лише про віруючих. Такі моменти трапляються в його висловлюваннях, в діях. Це образливо. Що стосується греко-католиків, то такого було багато", - сказав він.

"Такі дії не сприяють миру і злагоді у суспільстві. Президент мав би бути центром миру і злагоди. Можливо, він цього не розуміє, можливо, його хтось веде до цього", – заявив отець Михайло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Mirna Показати IP 8 Січня 2011 13:47
тьху! аж гидко читати! може, хай би яник ще службу відспівав в церкві?
Марфа до Mirna Показати IP 8 Січня 2011 14:00
Не розумію, що вам не подобається? Що президент вашої країни не хоче подобатися усім, а відкрито демонструє свої релігійні преконання? Він молодець, що не старався відвідати храми УСІХ конфесій і релігій, а прийшов туди, де істинна віра!
Вот так! Показати IP 8 Січня 2011 14:17
Всі не каноничні церкви,секти,штунди,іновірці ,мусульмани,китайці відмічають це свято по своїх датах і законах,Президент не повинен їх всих вітати,Він привітав більшу частину населення України,прихільників Каноничної Української Православної Церкви М осковського Потріархату,до якої і сам належить ...Януковича підтримує більшість жителів України за його віру ...
tarasick до Вот так! Показати IP 8 Січня 2011 16:27
Шановний(а), Не пишіть будь ласка дурниць зопалу! По-перше, більшість сект, а також китайці і інші кого Ви мали на увазі Різдва взагалі не святкують. По-друге, першим своїм реченням Ви зараховуєте більшість помісних православних церков світу до неканонеічних (цікаво, що б сказав священик у Вашій парафії, який би про це взнав?).Далі, відколи приблизно 11% стали вважатися більшою частиною? ГКЦ має приблизно таку ж кількість прихожан, а тому президент зобов’язаний привітати і їх, якщо він вже це почав робити.
Zheniok до tarasick Показати IP 8 Січня 2011 22:05
можна хоч якесь посилання де брав статистику
tarasick до Zheniok Показати IP 8 Січня 2011 22:18
Та будь ласка: http://razumkov.org.ua/ukr/poll.php?poll_id=300 (щоправда там опитування 2006 року, але співвідношення за 5 років мало змінилось). Ну і як варіант Вікіпедію можна почитати (хоча там іноді такого можуть понаписувати...)
гість до Вот так! Показати IP 9 Січня 2011 21:57
А 5 млн. людей - це секта???
Mirna Показати IP 8 Січня 2011 15:32
я живу в Україні. і церква тут повиннна бути українською! хоч сто разів лусніть від злості і від свого захоплення великоразумним януковичем!
Українець до Mirna Показати IP 8 Січня 2011 20:53
Мірна,а внас хіба церква молдавська чи узбецька.Коли будете біля церкви,прочтайте табличку на ній.Там має бути написано Українська православна церква.
Zheniok до Mirna Показати IP 8 Січня 2011 21:58
що значить повинна? кому вам? а інакше шо?
Відповідь Марфі Показати IP 8 Січня 2011 17:47
Абсолютно права, шановна Марфа: хіба Президент не може помолитися де захоче, хіба він не може здерти шапку, з кого захоче?
Відповідь Марфі Показати IP 8 Січня 2011 17:51
Абсолютно права, шановна Марфа: хіба Янек не може помолитися де захоче, хіба він не може здерти шапку, з кого захоче?
Оксана Показати IP 8 Січня 2011 18:08
Христос народився!!! Всім, тому що й мусульмани і буддисти, та інші віровчення шанують Христа, лише такі обмежені особи які належать до московської церкви мають внутрішні кордони, не проявляють поваги до всіх інших членів українського суспільства. В таких випадках я завжди молюсь:" Дай, Боже, розуму нашим керівникам", бо цього їм дуже бракує, решту- куплять.
Роман Показати IP 8 Січня 2011 18:51
Марфа, ти справжня марфа. Де ж вас таких нещасних зомбують та вирощують як рослин?!
,,,,,,, Показати IP 8 Січня 2011 20:24
Роман,Оксана,tarasick,Mirna-ви заблудились,ви дуже помиляєтесь...шукайте істину,бо шкода вас.
Роман до ,,,,,,, Показати IP 8 Січня 2011 20:49
Дякую за коментарій. Відповім за себе. Я на вірному шляху. Я не блукаю. В чому хибність мого шляху, в тому що я УКРАЇНЕЦЬ, в тому що я за УКРАЇНУ??? Чи вірність у тому, що треба бути амебою (для тих хто не знає, амеба належить до класу безхребетних), піджати хвіст, вірити загарбникам, прийняти їх віру (хоча це не віра, це бізнес структура, взяти для прикладу Почаїв, там навіть торгівля йде у російських рублях, і записки на українській мові не приймають). Це вірний шлях? ЯК Я ХОЧУ ЗІБРАТИ ЗНОВУ УПА!!!
tarasick до ,,,,,,, Показати IP 8 Січня 2011 21:35
Ну і в чому я конкретно помиляюсь? В тому що написав? - так це ж ніби очевидні речі, яких деякі впритул не помічають. Чи в тому, що крім УПЦ МП визнаю й інші християнські конфесії? - це мало б свідчити про широту інтересів та віротерпимість.Чи що президент мав би вітати всіх зі святом (тут моя думка - лише як громадянин, а не як офіційна особоа)? Що не так - обгрунтуйте будь ласка.
,,,,,, Показати IP 8 Січня 2011 22:28
в чому конкретно я не скажу...,тому що це дуже глибока тема.Просто прохання,іноді коли буде хвилинка почитати трішки духовної літератури,хоч трішки,про життя православних святих-це цікаво.Богу не потрібен ваш патріотизм державний- упереджений,а потрібна щира віра православна,канонічна..
Роман до ,,,,,, Показати IP 9 Січня 2011 08:59
"Богу не потрібен ваш патріотизм державний- упереджений,а потрібна щира віра православна,канонічна.." - гарно сказано. Духовної літератури я перечитав більше, ніж середньо статистичний священник, тому я знаю про що говорю. Тому маю право сказати, що МП та основи віри - це різні речі. Канонічність куплена за гроші, шляхом підкупу та шантажу - це не канонічність, це плювок в обличчя тим, хто справді вірить.
tarasick до ,,,,,, Показати IP 9 Січня 2011 10:57
"дуже глибока тема" - крутий аргумент, тре’ буде записати:) Раз вже пішов оффтоп, то поясніть тоді мені хоча б що значить Ваше твердження про канонічність православ’я. Мається на увазі вцілому, чи конкретно МП?
))) Показати IP 9 Січня 2011 12:21
копірайтю: с*ач на релігійну тематику - "божествєнний с*ач", в усіх розумінях цього слова! сподіваюсь, вже усі зрозуміли, хто і навіщо сооруділ в Україні два патріархати? ;-) чи далі будете чубитись попам на радість?
тьотя Фрузя Показати IP 9 Січня 2011 12:36
хай там що, але вчора було неприємно слухати Володимира, який читав проповідь російською. навіть за часів кучми такого не було! прикро і це таки додає сил боротися за своє!!!
Василь Показати IP 9 Січня 2011 12:58
Автора цієї статті,а зокрема назви треба посадити,за розпалювання міжнаціональної і релігійної ворожнечі,неможна образити тим чого президент незробив,можливо багатьох людей образив отець Михайло своїми антипрезидентськими висловлюваннями.
Вікінг Показати IP 9 Січня 2011 13:07
Ступка вже з Януковичем? Теж добрий пристосуванець
небайдужа Показати IP 9 Січня 2011 13:40
Релігія не повинна бути розколом. не варто спекулювати. Забув, бо Герман чи ще хтось не повідомив....
лучанка Показати IP 9 Січня 2011 20:55
Дійсно, вже усі зрозуміли, хто і навіщо сооруділ в Україні два патріархати? ;-) поки мужики чубляться - такі пройдиствіти як отець Михаїл і його братія віли будують, незаконно квартири отримують - обкрадають дурний нарід, як можуть. Подивіться на пику Михаїла - хіба ця людина постила ??? Вся прапвда про піст "на лице" Михаїла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus