USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Історик-самоучка закликав менше вірити підручникам з історії. ФОТО

29 Липня 2013 08:59
Четверта лекція Вуличного університету відбулася поблизу Костелу святих Петра і Павла, 28 липня у Луцьку.

Близько двох десятків молодих людей зібралося під відкритим небом аби послухати лекцію громадського активіста Володимира Галишина на тему «Українські війська у Ваффен СС».

З його слів, цікавитися історією він почав ще з дитинства. В школі Володимир прочитав багато літератури про війну та про роль українських військових у німецько- радянській війні.

«Моя історія може відрізнатися від тієї, що ви вивчали в школі. для того, аби зараз сидіти перед вами і розповідати про роль українських угрупувань у війні, я протягом багатьох років читав відповідну літературу. Мої знання – це факти, зібрані по крупицях, складені в один смисловий ланцюг», - звернувся Володимир Галишин до присутніх.
«

Лектор розповів про діяльність українських угрупувань – «Нахтігаль» та «Роланд» у лавах німецької армії, про виникнення підпільних організацій ОУН, про створення та діяльність Дивізії «Галичина».

Наприкінці лекції, Гаврилишин закликав присутніх читати побільше літератури, монографій та документальних книг, і менше вірити історії з підручників, адже там факти подаються дещо однобоко та спотворено.

Молодь охоче підтримувала розмову та ставила лектору багато питань. Іноді під час лекції присутні активно дискутували.

До слова, організатори заходу - громадська ініціатива «Іскра», за підтримки спілки громадських організацій «Молодіжна платформа».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
небайдужий Показати IP 29 Липня 2013 09:47
Так яке ж прізвище "відомого історика" - Галишин чи Гаврилишин . . . А якщо до теми - то українські угрупування були "справді українськими", чого варті самі лише назви- "справді українські" Роланд та Нахтігаль !
правдивий патріота Показати IP 29 Липня 2013 14:48
Ви, певно, помилились назвавши цього молодика "істориком-самоучкою"? Судячи з його пояснень власної освіти: "З його слів, цікавитися історією він почав ще з дитинства. В школі Володимир прочитав багато літератури про війну та про роль українських військових у німецько- радянській війні. «Моя історія може відрізнатися від тієї, що ви вивчали в школі. для того, аби зараз сидіти перед вами і розповідати про роль українських угрупувань у війні, я протягом багатьох років читав відповідну літературу. Мої знання – це факти, зібрані по крупицях, складені в один смисловий ланцюг», - звернувся Володимир Галишин до присутніх."; він є, м'яко сказати, правдивий історик-недоумок, що шукає національних ідеалів в німецькому фашизмі. Йому просто ніколи ще поважно пику не товкли. Але вже боїться, бо фізії на знимках немає)))
100% Показати IP 29 Липня 2013 16:41
(historia magistra vitae) знову нас вчать жити, знову переписють історію і як завжди зі слів - Моя історія може відрізнятися від тієї, що ви вивчали...
сто-п`ятсот Показати IP 29 Липня 2013 23:46
Чому тут написано, що на акцію зібралося близько двох десятків людей, коли на іншому сайті сказано, що було блищько чорока осіб? Також сказано, що Володимир вивчим багато літератури в ШКОЛІ, а потім він закликав менше читати історії з підручників. О_о?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus