USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Хіти наживок на Стиру - «мотиль», «мормишка» та «блєсна». ВІДЕО

4 Лютого 2010 18:14
Зледенілу річку Стир окупували рибалки. Тут вони шукають відпочинку та душевного задоволення.
Товщина льоду, каже лучанин Володимир, близько 40 сантиметрів, що дозволяє рибалкам вільно пересуватися по всій ширині річки. Задля безпеки використовують спеціальні металеві ножі, прикріплені до палиці. Перед тим, як ступити, цією палицею перевіряють міцність льоду. Не ризикують ходити лишень на території лиману, адже там сильна течія, що не дає добре замерзнути воді.
Ополонки діаметром у 10-15 сантиметрів свідчать про те, що жоден з тих, хто сидить на кризі, не очікує крупного улову. Кількість риби нині зменшується. Це підтверджує й іхтіолог Волинської державної інспекції з охорони та відтворення рибних запасів Олександр Климюк: «У Волинській області нараховується 33 види риб. До прикладу, сома чи судака у волинських водоймах уже не впіймаєш. Це пов’язано з тим, що нищаться заплавні території та погано працюють очисні споруди».
Луцькі рибалки ловлять здебільшого на «мотиль», «мормишку» та «блєсну». На гачки з такою наживкою потрапляють зазвичай окуні, підлящі, плотва та верховода, – кажуть «рибні професіонали».
Улов луцьких рибалок мізерний у порівнянні з браконьєрським,  де не гребують використанням сіток, електричного струму, вибухівок з борної кислоти або аміаку.
Однак Олександр Климюк засвідчує, що систематичні перевірки річок щодо незаконного вилову риби цього року зафіксували лише одне порушення у Луцькому районі на річці Чорногузка. На Стиру ж востаннє незаконних рибалок «упіймали на гарячому» навесні минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хвілолог Показати IP 5 Лютого 2010 11:15
"Блєсна" українською - блешня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus