USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто тут господар? Фото сільского голови на державних землях

8 Серпня 2013 15:37
Чимало землі сільськогосподарського призначення зараз заростає бур’янами. А земля має давати дохід, людині і державі, - наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк[/file сьогодні, 8-ого серпня, під час розширеного засідання колегії головного управління Держземагенства в області.

Чи не найбільше претензій у влади - до землевпорядників Луцького району. Тисячі гектарів – в районі не обробляються. Це - переважно землі біля обласного центру.

«Липинська сільська рада. Там всі роки тільки те, що роблять, то тільки продають і перепродують землю.
В Локачинському районі є декілька «соток», де ростуть бурячки, там табличка, що ці наділи обробляє одноосібник «такий-то». І в Липинах також треба встановити таблички з фотографіями сільського голови, щоб усі люди з України їздили і бачили, хто тут господарює.

Окремі фермери також не обробляють землі, що побрали раніше в оренду. [i]Серед них – Б. Прус (Смолигів Луцького району), В. Климовець (Окорськ Локачинського району). Біля траси зорали, а далі – бур’яни, вони думають, що люди не бачать», - зауважив Віталій Карпюк.

За три роки, відзначає чиновник, на Волині відновили 72 тисячі гектарів, які до цього не оброблялися більше 15 років. Ще майже 49 тисяч гектарів ріллі й далі заростають бур’янами.
«Звертаюся до всіх поліських районів: якщо ви думаєте, що ваша земля дика і її не треба використовувати, то ви помиляєтеся. Вся земля повинна оброблятися», - зазначив Віталій Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш
Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 8 Серпня 2013 16:05
Бо не в долі, жаба душить.
Всезнайко Показати IP 8 Серпня 2013 19:02
От Прус м***к...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus