USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Світязькі відпочивальники діляться враженнями. ФОТО

2 Серпня 2016 08:00
Відпочивальники, які побували на Шацьких озерах, продовжують ділитися враженнями.

У своєму блозі користувач Влад Безпалов розповів чому на Світязі краще, ніж на морі, - пише КОРДОН.

Після відвідин Шацьких озер, чоловік змінив свою думку щодо цієї місцини.У самому верхньому, північно-західному куточку на стику трьох держав розташована ціла країна Шацьких озер, або у народі просто Шацьк.


“Всього нараховується понад 30 озер, найбільше з яких – Світязь. Саме у однойменному селищі ми зупинилися аби насолодитися тамтешньої природи”, – розповідає турист.


Жили у будиночках на колесах у 300 метрах від води. Місце на людину коштувало 100 гривень.

Досі немає одностайної думки щодо появи озер, але найбільш ймовірною вважається відступ льодовика. Зараз же природні водойма живляться з джерел.

Через це тут кришталево прозора вода. Поруч немає промисловості. Кажуть, що її можна проста так пити. Пісок – чим вам не море?

Озера оточені лісами – welcome to Волинське Полісся. Комарів за 4 дні нашого перебування ми так і не побачили.

"Комарі можуть бути лише коли є велика спека і те, вони не страшні", – казали нам місцеві.
Вздовж берега багато човнів, які можна взяти на прокат. Оренда на день коштує 150 гривень.
На відміну від моря вода тут не цвіте, немає неприємного запаху болота та надокучливих медуз, як це було на Чорному морі.
Інший берег ледь видно.
Повна гармонія з природою. Поруч пасуться коні.
А у воді плавають елегантні лебеді.
На Світязі навіть є хвилі!
Перші метрів з 200-300 глибина не велика – до 1,5 метра, але потім (там де темна синя смужка) йде різкий обрив і провалля у кілька метрів. Взагалі глибина Світязя цілих 52 метри, що втричі більше (!) ніж в Азовському морі. Не даремно воно належить до Семи природних чудес України.
Правда є і свої мінуси. Піщані пляжі позаростали травою, є лише невелика смужечка піску біля води або ж треба довго шукати. Смітники є, але вони аматорські – зроблені з мішків. Біля самого озера туалети відсутні – треба йти або до самої дороги за метрів 500 або ж у найближчі кущі.
Якщо засмагати та купатися набридло, то може прогулятися по селу у пошуках автентичних дерев’яних волинських хат – справжній скансен! Є варіант також на один день з’їздити у Білорусь. Брест знаходиться лише у 100 кілометрах. На машину правда слід купувати страховку (500 гривень). Ми були у 5-ьох і тому вийшло лише по 150 гривень (разом з бензином) на людину.
Можна знайти і «бельгійську архітектуру».


Щодо цін у магазинах, то вони вищі, ніж, скажімо у Луцьку, а у кафе (правда були лише в одному) вартість обіду кусається. Перші страви по 25-30 гривень, відбивна 30-35 гривень (у Тернополі то вартість комплексного обіду). Пиво коштує 12-16 гривень. Ліпше брати з собою їжею і готувати бутерброди чи то шашлики вже на місці.
Або ж можна взяти з собою термос на спробувати тутешню випічку – це пиріжки з чорницями та пампух з маком. Начинку кладуть щедру порцію!


Довіз безпосередньо до клієнта. Вартість єдина на всьому «узбережжі» – 10 гривень.
Ввечері неодмінно слід помилуватися заходом сонця. Ввечері небо випромінює велику палітру яскравих барв.
“Після відвідин Шацьких озер я змінив свою думку про цей край, який до цього здавався мені місцевістю боліт, комарів та холодного літа”, – підсумовує свою розповідь відпочивальник Владислав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Мельничанин Показати IP 2 Серпня 2016 08:14
На узбережжі дуже мало туалетів і урн для сміття , що приводить до порушення екологічних норм і забруднення !
Іра до Мельничанин Показати IP 2 Серпня 2016 11:00
Цілком згідна
Воронюк В.М. до Мельничанин Показати IP 2 Серпня 2016 15:28
Багато народу ,- легку природню потребу справляють у воду . За сотні метрів іти шукати туалет це не по нашому...
123123 Показати IP 2 Серпня 2016 09:12
Відсутність інфраструктури і драконівські ціни - це жадібність полішуків.
лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 09:49
А хіба полюхів це хвилює? У них одні пончики в голові
Лучанка до лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 10:30
Заздри мовчки!
лучанин до Лучанка Показати IP 2 Серпня 2016 20:23
чОму заздрити ? Жлобству і жадібності ? Чи може тому, що місцеві аборигени знищують все, і торгують тим,що дарує Світязь? Я ще розумію на рахунок окуня, щуки, плотви і канального сомика. Але один з головних скарбів Світязя і навколишних озер - ВУГОР, якого запустили при союзі , і за ловлю якого зараз треба саджати з конфіскацією майна.
Ковельчанин до лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 23:10
Вже давно везуть від поляків морожену рибу і вугря.Під виглядом місцевого делікатесу Вам продадуть копченого в Україні польського вугря.
лучанка Показати IP 2 Серпня 2016 10:06
а ще гори сміття, СКРІЗЬ!!!!!! Яке ніхто не переробляє, а відвозить на смітник і воно там гниє, а стічні води від нього попадають у той самий Світязь
Rjkz Показати IP 2 Серпня 2016 10:09
Всі їдуть на полісся відпочивати а потім кажуть які полішуки погані. Полішуки так заробляють гроші!!!! І полішуки теж люди і працовиті і хитрожопі бо ціни тянуть . Але ми теж хитрі хочемо відпочивати і не платити ао дешево платити. Відпочинки завжди були дорогі. Комуналка всім дорого одях і продукти дорого тільки бар і ресторан ніхто не жалується. Все дешево
Катя Показати IP 2 Серпня 2016 10:11
Ціни космічні прлішучня обнагліла до ручки.Хочуть здерти останню шкуру,знаючт добре,що ми ж такі,як вони бідні,живемо за мізерні зарплати і пенсії .Ідуть до них тільки бідні,бо багаті купили там землю і набудували своїх маєтків.Совісті не мають і Бога не бояться.А сервіс жахливий,як жимо у 30-роках.
Ха-ха Показати IP 2 Серпня 2016 10:20
Цікаво, де автор купалась в Чорному морі, що воно цвіло? Не думаю, що потрібно аж так рекламувати Світязь через обливання брудом Чорного моря. Воно суперове! і медузи - це природна фауна моря, а людина - всього лиш гість. Прислів'я в дії - "кожна жаба хвалить своє болото"
Сергій Показати IP 2 Серпня 2016 10:22
Стало дуже грязно,ціни завишенні ніхто не контролює!!!
Ратнівчанин Показати IP 2 Серпня 2016 10:24
Добре що по озері плавають лебеді а не так як в Гірниках на озері корови, а в Турі коні
світязь Показати IP 2 Серпня 2016 11:19
міняю хату на будинок на березі Чорного моря!
Каря Показати IP 2 Серпня 2016 12:55
На Світязі відпочивають лише бідні,от я відпочиваю в Турціі,Греціі, Болгаріі,а Світязь,то не мій рівень !я не знаю як там можна відпочівати в такіх злиднях!
муля до Каря Показати IP 2 Серпня 2016 20:30
Здається,що ти мандрівниця далі Ліпін не виїзджала
Хрен собачий до Каря Показати IP 2 Серпня 2016 20:39
Вивчи спочатку українську мову, пихате зарозуміле дівча, а тоді вже хвалися своїм хамством і невихованістю. "Такіх і відпочівати пишеться через "И", а не через "І". Я у свої 40 років облітав і об*їздив 8 країн світу, та бачив і Середземне море в Італії і Чорне море в Туреччині. Та кожного літа якщо я вдома у Луцьку і є вільний час, намагаюсь відкрити для себе якусь нову водойму нашого багатого Волинського краю, тому що дуже люблю Волинь на якій я народився. :)
Іра Показати IP 2 Серпня 2016 14:55
Світязь найкраще озеро при всіх своїх плюсах і мінусах...
Таня до Іра Показати IP 2 Серпня 2016 19:46
Ти сам як та злидня !
Ксюша Показати IP 2 Серпня 2016 17:55
Мені не сподобалось,ціни високі і вода така собі.
Танюша до Ха-ха Показати IP 2 Серпня 2016 18:07
Повністю згідна)))
Анонім Показати IP 2 Серпня 2016 23:59
За 1,5-2 місяця люди намагаються заробити, щоб ім вистачило до слідуючого сезону, і будувати та розширювати інфраструктуру за для тих же 1,5-2 місяця ніхто поспішати не буде.
Автолюбитель Показати IP 3 Серпня 2016 00:23
Цього року не їздив на Світязь. Минулого та поза минуло був, перед цим був 2002 року останній час. З тих пір нічого не змінилося, дорогу в селі зробили, світла немає, Базар, магазини є, а ввечері навіть світла біля них немає, через дорогу, де починається пляж, стоять біотуалети, реально за метрів 80 їх відчутно, різкий запах не передати. Зато їздив у с.Курортне, що за Одесою. Відпочинок від 70 грн. з людини, багато магазинів, ціни як у Луцьку, в деяких і картки вже приймають, персики тільки з"явились, ціна була 20-25-30 грн. Різниця тільки у вартості дороги. З морем не зрівняти, вода була 26-27 град. Не те, що на Світязі, поки дійдеш до глибину, п"яти вже замерзли, навіть у спеку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus