USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кіно – це ідеологічний інструмент, - режисер Денисенко

29 Березня 2011 08:55
Вартість усього українського кінематографу дорівнює вартості одного російського фільму, переконує український літератор, актор та режиссер Олександр Денисенко.

Про це він говорив під час відео-чату на «ВН» у п’ятницю, 25 березня.

Денисенко каже, що до кіноіндустрії держава повинна ставитись як до ідеологічного інструменту, за допомогою якого можна вплинути на великий загал.

А оскільки українська влада приділяє кіновиробництву дуже мало уваги, то й вітчизняного кінопродукту Україна не має, вважає він.

«Кіно – це ідеологічний інструмент. Він може вплинути на великий загал. І через те, що росіяни це розуміють, вони користаються своєю імперською політикою. Вони в себе втягують, абсорбують усіх талановитих людей. І вони впроваджують цю політику через мистецтво, в тому числі через кіно», – каже експерт.

«І це є ідеологічна річ для України. Треба поміняти все місцями. Поки не зміниться влада, яка буде займатися українським кіно, культурою, а головне – освітою, і охороною здоров’я, і селом, доти нічого не поміняється. Але цю владу повинні поставити ми. Ми є державотворцями, а не вони», – висловився він.

До всього, Денисенко стверджує, що вартість фільмів, виготовлених за роки незалежності, дорівнює вартості одного російського фільму. Це кінострічка «Втомлені сонцем 2».

ЧИТАТИ ТЕКСТ ВІДЕО-ЧАТУ З ОЛЕКСАНДРОМ ДЕНИСЕНКОМ

ДИВИТИСЬ ВІДЕО-ЧАТ З ОЛЕКСАНДРОМ ДЕНИСЕНКОМ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus