USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Колківській республіці - 70! ФОТО

11 Травня 2013 18:22
Близько сотні учасників урочистостей з нагоди 70-ої річниці Колківської республіки з’їхалися до Колок, аби віддати шану борцям за волю України та згадати тих, хто на півроку створив у волинській глибинці повноцінну міні-державу.

«Колківська республіка була праобразом тієї великої України, про яку мріяли наші кращі сини і дочки, які тут більше як півроку утримували українську владу та самоврядування. Тут функціонувало мирне життя, і тут не було загарбників - ні німецьких, ні польських, ні совєцьких. Тут усе було, як мало бути в Українській державі», - зазначив під час мітингу біля стелли «Колківська республіка» 11 травня голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю Василь Кушнір.

Уже декілька років поспіль патріоти з Волині та Рівненщини моляться за упокій душ загиблих захисників держави біля хреста борцям за волю України, де священнослужителі й цього дня відправили заупокійну літію.

Урочистий мітинг відбувався поблизу стелли «Колківська республіка», куди зійшлися свідки подій 1943-ого року, їх діти, односельці, громадськість містечка, ветерани ОУН-УПА, представники ВО «Свобода», Волинської обласної організації «Волинські патріоти» та активісти патріотичних громадських організацій.

Народний депутат України, голова Волинського ОО ВО «Свобода» Анатолій Вітів зазначив, що людей, які будували тут маленьку Україну залишилась «жменька», але на їх прикладі сучасні покоління мають вчитися, як будувати Україну та її захищати.

Під час мітингу звучали палкі промови, патріотичні вірші та пісні. А завершив його виступ гурту «Брати Володимира Красулі» громадського об’єднання «Волинські патріоти».

До слова, завітали на урочистості й учасники чотириденної теренової гри «Звитяга», що відбувається у лісовому масиві поблизу селища Цумань, яку щороку проводить Всеукраїнська МГО «Національний Альянс».

За словами керівника ГО Майї Москвич, зараз на території табору тривають «бої», тому віддати шану захисникам Колківської республіки прийшла лише частина учасників.

До слова, на честь 70-ої річниці Колківської республіки відбувся автопробіг «Луцьк - Колки» , який стартував від Театрального майдану.





























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
УПА Показати IP 12 Травня 2013 09:57
Якби ті вояки побачили хто стоїть біля їхніх могил то вони знову без страшно померли б.
Володимир Показати IP 12 Травня 2013 20:01
Якщо оцінювати по червоно-чорних прапорах, то це була нацистська республіка, а не українська
М.О. Показати IP 13 Травня 2013 09:07
Чому не видно місцевого політичного "діяча" С.Рейкіна. Невже за посаду від влади так легко відмовився від власних ідеалів. Такі вони політичні проститутки. Такі люди дискридитують владу і всі моральні принципи і устої. Чи може фейс не помістився в обєктив?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus