USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Колядки співали і дорослі, і малі. ФОТО

13 Січня 2012 16:04
Участь у фестивалі «Різдвяні піснеспіви» взяло 35 дитячих та дорослих колективів, які представляли дошкільні заклади, музичні та загальноосвітні школи, будинки культури, громадські організації.
Про це стало відомо 13 січня під час музичного дійства.
Зі слів першого заступника міського голови Луцька Святослава Кравчука, цей захід утверджує українську культуру. Його тішить, що діти з раннього віку вивчають наші традиції. «За радянської влади багато традицій викреслили, але наразі вони відтворюються і відроджуються. Це – гарант того, що в Україні підростає покоління, яке шанує традиції нашої держави», ‒ зазначив посадовець.

Насамкінець він подякував людям, які готували колективи до виступу. Мовляв, завдяки їхній активній роботі, в освітніх та інших закладах вчать нові колядки та щедрівки, які почали забуватися.
До слова, різдвяні пісні чехів та росіян презентували дитячий ансамбль «Sedmikrasky» обласного товариства чехів «Матіце Волинська», вокальний ансамбль Центру російської культури «Співвітчизник» та вокальний ансамбль «Російська пісня Волині» міського Палацу культури. Загалом 35 колективів виступили на фестивалі.





Вихованець музичної школи №1 Артем розповів, що залюбки бере участь у подібних заходах і розучує колядки. Каже, що йому дуже подобається на фестивалі. Він навіть заспівав для журналістів коротку колядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus