USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

15 травня: події, факти, дні народження

15 Травня 2018 00:00
День народження 15 травня відзначають журналістка Еля Серкожаєва, голова Волинського обласного відділення Дитячого фонду України Олена Грінченко, колишній директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, відповідальний секретар, заступник головного редактора газети «Луцький замок» Святослав Лесюк, директор приватного акціонерного товариства інститут «Волиньводпроект» Павло Мірач та лучанка Вікторія Чижевська.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає неймовірної радості, приголомшливого успіху, чарівного натхнення, щирих посмішок та справжніх друзів!
Олена Грінченко
Олена Грінченко
Раїса Кучмук
Раїса Кучмук
Святослав Лесюк
Святослав Лесюк
Вікторія Чижевська
Вікторія Чижевська

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день сім’ї.

Іменини за православним календарем святкують Михайло, Борис, Гліб, Роман, Давид та Зоя.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Двадцять ікон XVII–XIX століть, які репрезентують іконографічну традицію святих воїнів, представили до огляду в Музеї волинської ікони минулоріч.

Два роки тому гасло «Ні - війні» виклали вишитими рушниками у центрі Луцька. Флешмоб відбувся у рамках 7-го всеукраїнського фестивалю «Вишиті обереги єднання».

У 2015 році лучани вибороли «золото» у фіналі Чемпіонату з баскетболу 3х3 серед команд загальноосвітніх навчальних закладів.

Весняний набір у Всеукраїнську акторську школу розпочала міжнародна організація “CinemaHall” у 2014 році. Взяти участь у школі отримали можливість і дорослі, і діти.

Народилися:

Цього дня народилися італійський композитор Клаудіо Монтеверді, індійський просвітитель, релігійний реформатор, філософ, батько Рабіндраната Тагора Дебендранатх Тагор, український письменник, громадський діяч, адвокат на Галичині Андрій Чайковський, французький фізик П'єр Кюрі, український громадський, військовий і державний діяч, гетьман Української Держави Павло Скоропадський, грузинський письменник Константин Гамсахурдія, американська політична і державна діячка, Державний секретар США у 1997-2000 роках Мадлен Олбрайт (Марія Корбелова), українська журналістка і політик, народний депутат VI скликання від «НУНС» Ірина Геращенко.

Сталося:

1935у Москві відкрився перший в СРСР метрополітен.

15 травня 1935 року вперше відчинилися двері тринадцяти станцій першої черги Московського метрополітену. Людей зустріли казкові підземні палаци, де не відчувався гнітючий морок підземелля, де різноколірний мармур і полірований граніт підкреслюють тонкі переливи кришталю і блиск позолоти. Саме тоді склалася радянська традиція багатого оздоблення станцій, що окрім суто естетичної функції відігравала певну пропагандистську роль. Слід зазначити, що роботи з оздоблення станцій складають лише невеличку частину від загальних витрат будівництва підземних ліній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus