USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Корейські вчені навчилися підключатись до інтернету через людську руку

15 Березня 2010 18:58
Ученим з Корейського університету вдалося використати руку людини як інтернет-канал.
Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на авторитетний науковий журнал NewScientist.
Швидкість потоку даних між двома електродами, закріпленими на шкірі на відстані 30 сантиметрів, склала 10 мегабіт за секунду, відзначає видання. 
Під час дослідження південнокорейські вчені використовували низькочастотні електромагнітні хвилі з частотою 45 мегагерц. Такі хвилі проходять крізь шкіру з низьким коефіцієнтом поглинання. До того ж шкіра захищає сигнал від зовнішніх перешкод. Вченим вдалося досягти зниження на 90% споживання енергії порівнянно з бездротовими методами передачі даних, такими як, наприклад, Bluetooth. Пристрій, що закріплюються на шкірі, складається з металевого електрода і полімерної оболонки. Його товщина становить 300 мікрон, що приблизно відповідає товщині чотирьох людських волосин. Планується, що новий метод зв\'язку знайде застосування в медицині. Зокрема, він допоможе відстежувати життєво важливі показники, такі як рівень цукру в крові та електричну активність серця, поза стаціонару. Крім того, цей метод дозволить істотно знизити енерговитрати на передачу зібраних даних, а також позбавить від довгих кабелів, які використовуються для підключення пристроїв моніторингу. Як уточнює NewScientist, наразі вчені спільно з неназваним виробником електроніки з Кореї працюють над створенням систем моніторингу, в яких буде застосовуватися нова технологія. У перспективі вчені можуть розробити електроди для імплантації під шкіру, повідомив співавтор дослідження Сан-Юн Лі. Такі електроди можна буде використовувати для проведення тривалих досліджень, наприклад ЕКГ або ЕЕГ. Вперше цей метод зв\'язку продемонструвано вченими Токійського університету в 2005 році. Однак тоді використовувались електроди більшого розміру з хлориду срібла, які, при тривалому носінні, подразнювали шкіру. Безпеку нових електродів довели за допомогою тесту на цитотоксичність з використанням людських клітин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus