USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Користувачі Google Earth зможуть додавати нові будівлі

24 Жовтня 2009 18:28
Новинка, що отримала назву Building Maker, дозволить користувачам самим додавати власні тривимірні об\'єкти в Google Earth – повідомляють «Волинські новини»
У програмі Google Earth з\'явилася ще одна цікава функція, що дозволяє користувачам взяти посильну участь у створенні інтерактивної карти.
Як відомо, зараз на віртуальному глобусі Google є безліч тривимірних моделей - починаючи з житлових будинків і мостів і закінчуючи відомими архітектурними пам\'ятниками. Новинка, що отримала назву Building Maker, дозволить користувачам самим додавати нові будівлі в Google Earth.
Створення власного будинку проходить прямо в браузері - щоб відчути себе архітектором, достатньо всього лише встановити на комп\'ютер розширення Google Earth.
Процес побудови починається з розташування на карті базових об\'єктів - паралелепіпедів, пірамід та інших заздалегідь заготовлених тривимірних фігур. Далі йде вирівнювання моделі за супутниковими знімками, зробленими під різними кутами.
Після того, як будівля буде готова, нею займуться модератори Google, які перевірять відповідність тривимірної будови його фотографій, а також переконаються, що раніше не було додано більш точної та якісної моделі. У разі схвалення будівля буде додана до бази даних Google Earth, після чого його зможе побачити будь-який користувач програми – пише ТСН.
Building Maker працює в парі з іншим проектом корпорації - безкоштовним 3D-редактором Google SketchUp. Так, щоб створити складні моделі, які неможливо побудувати з кубиків, користувачі можуть скористатися програмою SketchUp, а потім експортувати свої праці в Building Maker.
На даний момент в Google Building Maker є декілька обмежень, з якими доведеться змиритися починаючим архітекторам. Щоб почати працювати з сервісом, доведеться зайти у свій профіль Google - тільки так модератори зможуть відслідковувати користувачів, що намагаються побудувати неіснуючі будинки.
Хоча на даний момент в якості віртуального будмайданчика можна вибрати лише один з 50 найбільших міст планети, творці сервісу постійно розширюють список населених пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Паша Показати IP 6 Листопада 2009 17:27
Цікаво чи багато користувачів зможуть додавати нові будівлі в Google Earth

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus