USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ковель Energy на Волині: згадали і Лорак, і Путіна

6 Липня 2014 14:40
«Розкажи мені, чому на серці жаль? Казка не про нас, на жаль, на жаль, на жаль. Ти живеш за Збручом, а я в забитому селі. Та скажи, чому ти любиш москалів?», - «зрадниці» Ані Лорак тернопільський гурт Los Colorados присвятив пісню на фестивалі Ковель Energy, який тривав учора, 5 липня, в Ковелі.

Нагадаємо, співачку звинувачують у зраді після отримання нею музичної премії RU TV, мовляв, у той час, коли країна рахує жертв, спричинених агресією Росії, Лорак висловлює свою любов то сусідньої держави.

Відео – yutube:


Зауважимо, безпосередньо на фестиваль, попри стереотипи, приїздили гості зі Сходу, а саме - Харкова.


Про нинішню ситуацію в країні, про потребу допомоги кожного з нас, про збір коштів і необхідних речей для армії та про вміння підтримати дух - як свій, так і військових - такими дійствами, як фестиваль, говорили зі сцени музиканти гуртів «Воплі Відоплясова», «Тартак», «Антитіла», «Ot Vinta», «Ворст», «Los Colorados», «Дзвони Сонця», «Seе more», які відвідали цьогорічний Ковель Energy.

«Ot Vinta», до слова, нещодавно повернулися із Канади, де мали кілька концертів перед українською діаспорою. Звідти для наших військослужбовців хлопці привезли індивідуальні перев’язочні пакети для зупинки кровотечі. Канадські подарунки вже передали солдатам в зону АТО. Загалом, розповідає лідер гурту Юрко Журавель, попри складну політичну ситуацію в країні «От вінта» нині чимало виступає. І, на думку Юрка, відмовлятися від концертів сьогодні не варто, - пише ЧаРівне.

«Звісно, захищати Батьківщину потрібно, і хлопці, які це роблять, молодці. Втім, концерти мають проходити для підняття духу, як військовослужбовців, так і мирного населення. Треба показати ворогу, що ми можемо не лише ховати своїх ворогів, але й весело продовжувати життя і висилати «груз 200» в Росію», - каже Юрко.

Підтримують позицію артиста й інші артисти. Зокрема, гурт «Антитіла» вирішив навіть бойкотувати росіян. Хлопці відмовилися виступати на російському фестивалі «Нашествие» та приїхали порадувати своїм співом ковельчан.
Тарас Тополя, лідер гурту, прокоментував: «Нас запрошували на російський фестиваль «Нашествие». Але ще два місяці тому ми відмовилися від участі в ньому. Виходячи із суспільно-політичної ситуації в країні, агресії з боку Росії по відношенню до України і тих драматичних подій, які відбуваються в державі, ми вважаємо, що вчинили правильно».

Вирішили на фестивалі допомогти також і військовослужбовцям. Впродовж вечора кожен охочий міг пожертвувати гроші для української армії. Окрім того, обіцяють організатори, на потреби Збройних сил перерахують і частку коштів від продажу квитків.

Організатор фестивалю Андрій Тимчук зазначив: «Ми хочемо допомогти військовим. Це додатковий бонус і, власне, пояснює, чому фестиваль знову проходить в Ковелі. В Луцьку і так збирають кошти, волонтери ходять по місту, відбувається багато заходів, де збирають гроші на потреби Збройних сил. А тут таких заходів мало проходить. У нас є декілька варіантів, куди спрямувати кошти, втім, головне зараз - ці кошти зібрати».
Окрім того, розповідає Андрій Тимчук, фестиваль Ковель Енерджі покликаний популяризувати українську музику та культуру фестивального руху на Волині.

Лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський на фесті виступає вже вдруге. Каже, цьогоріч все проходить на значно вищому рівні.


«Ми виступали на першому фестивалі в 2012 році, зараз вже вдруге. Попередньо неозброєним оком бачу, що рівень фестивалю виріс, це видно по тому, яка сцена стоїть, який звук поставлено, яке місце обрали. Все ще залежить від людей, якщо вони йдуть, то в такому випадку вже можна говорити про те, що відбувається розвиток фестивальної культури на Волині, що людям це подобається. Хочеться, щоб фестивальний рух розвивався, щоб люди, які тут мешкають, все більше втягувалися в сучасну музичну культуру країни, і щоб Ковель став одним із яскравих зразків фестивального руху в Україні», - висловився Сашко.

Зауважимо, під час виступу "Тартака" вокаліст згадав, хто такий Путін. Публіка неабияк підтримала музикантів.


Виступила на заході і спортивна команда Free Move Brothers:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 7 Липня 2014 22:03
А де можна подивитися всі фото з концерту які робила ваш фотограф?
Анонім Показати IP 8 Липня 2014 06:58
Чому коли українська армія бомбить українські міста, ви жертвуєте на неї останні копійки? Тому і Лорак в Москві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus