USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Крим може стати островом

19 Серпня 2010 13:34
Територія півострова Крим незабаром може почати омиватись морем з усіх боків - він просто перетвориться на острів.

Про це заявив керівник Гідрометцентру Микола Кульбіда, - пише 18 серпня Кореспондент.net.

«Прогнози кліматологів кажуть про ймовірність зростання рівня моря за рахунок танення льодовиків на 50 і більше сантиметрів, - пояснює синоптик. - При такому підвищенні озеро Сиваш може стати морською протокою, а Крим – островом».

Це підтверджують і деякі кримські вчені. На східному узбережжі півострова цього літа спостерігачі зафіксували підйом рівня моря на 30-40 см, але поки не поспішають оприлюднювати цю інформацію.

У свою чергу, президент Кримської Академії Наук Віктор Тарасенко зазначає, що нічого аномального не відбувається: «Підстав для паніки немає. Процеси, про які говорить Кульбіда, не відбуваються миттєво. Теоретично Крим може стати островом, але цей процес при найбільш несприятливому розвитку розтягнеться на сотні тисяч років».

Нагадаємо, річка Західний Буг, яка є кордоном між Україною і Польщею на території Волинської області, змінює напрямок русла і «захоплює» все нові і нові площі, підмиваючи український берег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus