USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Квартирники повертаються: у Луцьку - «Freddy Marx Street»

11 Жовтня 2014 21:45
Луцька молодь зібралася у Волинській філармонії на концерт акустичного проекту зі Львова «Freddy Marx Street» сьогодні, 11 жовтня.

Організатор, Ігор Семенюк, подбав про атмосферу справжнього домашнього виступу, яким і має бути класичний квартирник – гості роззувалися при вході, сиділи на килимах і в напівтемряві – лише в кутку кімнати горіло бра.

Музикант представився і теж відразу наголосив на форматі заходу: «Мене звати Макс. Дехто мене називає Фредді Маркс Стріт (Freddy Marx Street), але для вас я просто Макс. Давайте домовимося. Ви уявите, що зібралися в когось на квартирі, а я вам пограю».



Кожну пісню музикант «розбавляв» історіями з власного життя, здебільшого, це були розповіді про досвід концертів у інших країнах та містах.

Він розповів, що, в Ризі, наприклад, йому "попалася", як він собі подумав, незвична публіка – ніхто на виступі не плескав, гості мовчки пили пиво. І тоді посеред концерту Макс не витримав і спитав: «Люди, вам взагалі цікаво?». На що з натовпу встала одна дівчина і відповіла: «Слушай, дорогой, а ти когда-нибудь играл в Риге? Так вот послушай. Если люди сидят, пьют пиво и смотрят на тебя – значить они балдеют».

Ще одна цікава ситуація з музикантом трапилася в містечку Валга, на кордоні Латвії з Естонією. Він виконував пісню про політиків, які, згідно з його переконанням, всі, м’яко кажучи, працюють неефективно і не можуть ні в чому дійти згоди. Свою думку він і озвучив перед тим, як заспівати «Stupid talking».

Після концерту, на якому була молодь і лише один «старший дядечко», саме останній підійшов до Макса. Він подякував за виступ і сказав, що місцевим людям не вистачає саме такої музики і таких думок. А ще дав музиканту 50 євро, «на дорогу чи то додому, чи то до наступного міста, де виступатиме». Як потім виявилося, цей «дядечко» - мер цього міста, більше того, він успішний політик.



Макс, окрім композицій із нового альбому, виконав минулорічну пісню «Raininghard» і розказав про відеороботу до неї, яку британський рок-гурт «Coldplay», згідно з результатами конкурсу на найкращу тематичну відеороботу, виклав на своєму офіційному сайті.

Акторами у кліпі стала пара 80-річних дідуся і бабусі з Чернівців, які все життя прожили разом, відсвяткували своє «золоте весілля» і зараз вже виховують онуків. Музиканти розказали у відео історію їхнього життя та історію їхнього кохання.

Макс також розповів, що зараз активно займається електронним проектом, але не уточнив, яким саме. А ще їздить з туром по Україні, який розпочав наприкінці вересня. До того виступав у Європі зі своїм новим травневим альбомом «To Go With You». До речі, диск із цими композиціями можна було придбати на квартирнику.

Довідка.

Freddy Marx Street – акустичний музичний проект зі Львова, стиль якого наближається до арт-року. В композиціях присутні експериментальні, а часом і агресивні нотки. Це музика певного місця та часу, в якій закладені справжні людські емоції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus