USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лікарі рекомендують правильне меню на Великдень

23 Квітня 2011 13:16
Лікарі попереджують: не можна їсти багато м'яса та пити багато алкоголю. І взагалі - тому, хто дотримувався посту, треба бути дуже обережним.

Про це інформує ТСН .

За Великоднім столом не варто їсти більше 150-200 грамів м'яса, а кількість алкоголю краще скоротити вдвічі-втричі в порівнянні із звичайною дозою.

Про це йдеться в рекомендаціях Міністерства охорони здоров'я. Підготувати правила виходу з посту МОЗ вирішило, оскільки традиційні Великодні гуляння часто додають турбот медикам.

Щоб не допустити різкого погіршення стану здоров'я, загострення хронічних хвороб і появи ускладнень, МОЗ рекомендує, перш за все, обмежити кількість їжі за святковим столом. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

У цілому рекомендації зводяться до п'яти правил:

1. Кількість їжі, яка споживається за святковим столом, не повинна бути надмірною. Краще за все припинити їсти, коли ще лишається невеличке відчуття голоду. Не слід намагатися з'їсти більше за допомогою лікарських засобів.

2. Вживання тваринної їжі за святковим столом повинно бути обмеженим, не слід вживати понад 150-200 грамів м'яса (особливо жирного - свинини та баранини), більше одного яйця та багато соусів (в т.ч. майонезу), які містять велику кількість тваринних жирів.

3. Свідомий та розумний вибір безпечних та корисних продуктів за святковим столом включає переважно рибу та продукти рослинного походження - фрукти, овочі та злакові продукти.

4. Особлива обережність необхідна у вживанні алкоголю. Адже, отруєння алкоголем займає перше місце серед причин госпіталізації українців у святкові дні разом із підвищеним травматизмом, випадки якого також пов'язані з алкогольним сп'янінням. Алкоголь взагалі не повинен вживатись без їжі і його кількість після Посту слід зменшити у два-три рази відносно до звичайної.

5. Вихід з посту потребує максимальної обережності у вразливих категорій населення, до яких відносяться діти, підлітки, особи похилого віку та хворі з перерахованими вище хронічними хворобами внутрішніх органів. Таким людям взагалі слід утриматись від вживання тваринної їжі, а тим більше від алкоголю, протягом перших днів.

Наведені п'ять правил не можна вважати вичерпними та універсальними для всіх. Кожна людина знає свій організм, як ніхто інший. Тим не менше, якщо ви страждаєте хронічними хворобами, то варто обговорити з вашим лікарем особливості харчування після закінчення дотримання пісної дієти, кажуть лікарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Своя Показати IP 23 Квітня 2011 16:33
або можна просто не постити і не травмувати організм постом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus