USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка показала, як вдягалися праукраїнки. ФОТО. ВІДЕО

9 Серпня 2013 12:52
Етно-показ одягу показали у Пирогово, що у Київській області, - під час фестивалю «Етно Толока» лучанка Тетяна Мялковська провела майстер-класи з вибійки, виготовлення та демонстрації колекції одягу.

Пані, які демонструють вбрання, виходять у поле з піснею, - йдеться у сюжеті СТБ.

Всім уже під 70. Співачки з ансамблю «Вербиченька» показують, як жали ще їхні пращури. Для жінок - то справа незвична, тому швидко втомлювались.

Пані Віра залюбки нині їсть заготовлене для імпровізованого пікніку сало. У дитинстві воно було жовте, бо порося кололи раз на рік.

Пані Олена ткати не припиняє. Це все, що вона вміє. Її верстатові вже понад 100 років. Поділилась і секретами майстерності.

«Кожна ниточка має своє місце в отаких петельках, кожна, а в мене їх тут 420. Коли натискаю дві підніжки, частина ниток іде доверху, частина - донизу, виходить такий зев, я прокидаю човник з нитками і прокидаю другий човник і лядаю, прибиваю ниточку туди», - пояснює ткаля Олена Шкрібляк-Прокопю’к.

Вже над готовою тканиною чаклує дизайнер Тетяна Мялковська. Із волонтерами звичайною картоплею та акрилом вони відтискають вибійку. Кола, трикутники, хвилясті лінії та тварини - мотиви орнаменту дуже прості.

Сукні із візерунками сохнуть просто неба. Як тільки фарба підсохне, одяг готовий.

Загалом зробили два десятки суконь. До виходу на подіум залишається кілька хвилин. Речі дизайнерка закінчує у дорозі. Дефіле - те, задля чого й створили фестиваль, аби показати щоденне вбрання українок.

«Упродовж 3 днів проходив творчий процес: індивідуальний викрій суконь з тканини, орнаментальне декорування в техніці вибійки - вирізаними формами з картоплі, пошиття та демонстрація колекції на етно-показі», ‒ написала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Тетяна Мялковська. Фото розмістила там же.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
запитання Показати IP 9 Серпня 2013 13:04
А хлопчики в спідницях - це пра3,14дари?
Українець Показати IP 9 Серпня 2013 17:27
А тема цицьок не розкрита... ):
Всезнайко Показати IP 9 Серпня 2013 19:34
Моделі якісь чахоточні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus