USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучани вирушають на подію року

20 Серпня 2014 15:00
Студентський мер та 10 депутатів студентського магістрату з Луцька, які отримали перемогу на регіональному етапі Студреспубліки, відвідають масштабну подію, що має на меті змінити мислення молодого українця, знайти питання на відповіді, як будувати нову Україну та якими маємо бути, власне, ми.

Окрім того, з Волині на студентське дійство на березі моря прямують 20 гостей, котрі активно бртимуть участь у політичних іграх, під час яких оберуть студентських парламент та президента.

Так, 23-26 серпня на узбережжі Чорного моря у ДТ «Космос» (Миколаївська обл., Березанський р-н, курорт Рибаківка) зустрічайте фінал XVI Студреспубліки у новому форматі – більше змісту, менше розваг. Ситуація в країні змушує нас не просто, як всі навколо, аналізувати, чому саме так відбулося та шукати винних, але думати над тим, якою ж саме повинна бути: «Модель України в умовах нового світового порядку».

Цьогорічна тема викликана надскладною ситуацією, яка зараз в Україні. "Вже пізно звинувачувати один одного, а потрібно шукати вихід з кризової ситуації заради збереження цілісності країни, заради майбутнього України, заради миру та процвітання українців. Ми вже не перший рік працюємо над Стратегією-2050 для України, переконані, що без її існування неможливий поступальний розвиток нашої держави. Сьогодні це питання вдвічі загострене, адже без чіткого довгострокового розуміння розвитку країни – ми приречені", - пишуть організатори.

Цього року, переконують в оргкомітеті, Студреспубліка буде абсолютно іншою. Це найбільш масштабна щорічна молодіжна подія в Україні й одночасно - найінтелектуальніша. Учасники Студреспубліки півтори доби братимуть участь виключно в оргдіяльнісній грі. А вже потім, паралельно з ОДГ, розпочнеться яскрава мульти-фестивальна частина, в рамках якої буде можливість спробувати свої сили в «Студентській Мафії», «Фестивалі аматорського відео», «Фото-конкурсі», «Нічній тусі», «Денній тусі» та багатьох інших активностях. Під час Студреспубліки буде визначена «Перша Леді», кращий у «Music Live Awards» і ще багато інших переможців у різних суб-фестах.

Тут можна буде зустріти 1000 старих і нових друзів із усієї України та з-за кордону, потужних експертів, представників істеблішменту України й інших цікавих особистостей.

"У рамках проведеннядійства в учасників Студреспубліки з'явиться можливість побути кимось особливим, незвичним, тим, ким у реальному житті можливо ніколи не доведеться бути. І важливо, що цього року гра буде не просто грою, а майданчиком, де можна раціональні речі говорити сміливо та відкрито, по-справжньому, аналізувати причини та шукати реальні шляхи до миру та соборності України", - ідеться в повідомленні організаторів.

Зауважимо, для того, щоб стати справжнім і повноцінним громадянином держави під назвою «Студентська республіка» потрібно пройти обов’язкову онлайн-реєстрацію.
А допомагати в роботі, проводити змістовні факультативи та дискусії будуть відомі експерти (список оновлюється): о. Антоній Рудий, В’ячеслав Ігрунов (Росія), Вадим Васютинський, Сергій Грабський, Наталія Давидова, Сергій Дацюк, Юрій Іванов, Олександр Ктиторчук, Олександр Лозовицький, Ольга Михайлова, Михайло Чаплига тощо.

«Студентська республіка», окрім всього, має свої закони, органи влади, територію, валюту, партії й інші атрибути справжньої вільної держави. Найголовніший феномен програми — це проекція майбутньої України. Вже протягом 16 років події, які відбуваються на Студреспубліці, — це події, які згодом відбуваються в Україні, що дуже гостро засвідчує минулорічний фінал.

"Саме тому, потрібно взяти самому участь у фіналі Студреспубліки-2014 і стати частиною творення нової України та нового світу. Нам жити в Україні й лише від нашої наполегливості та здорового глузду залежить майбутнє. Наш розум і нове мислення потрібні Україні", - закликають організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus