USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Луцький «будинок із химерами» – у ТОП-5 дивних споруд

20 Лютого 2012 15:21
Проект «Київстар» «Поділись любов’ю до України» продовжує збирати враження українців від своєї країни. На порталі iloveukraine.com.ua з’явився новий огляд ТОП-місць: тепер це незвичні екстравагантні споруди.

«Кажуть, будинки живуть власним життя, у паралельному з нашим світі. Тому ви і не знайдете жодного однакового, навіть серед тиражованих багатоповерхівок, чи «хрущовок», - йдеться у повідомленні на порталі.

Але в світі стін та поверхів є будівлі, які відразу помітно з-поміж загалу. Серед людей таких називають стилягами, або денді.

Будинок з Химерами у Києві

Знаходиться на вулиці Банковій під самісінькими вікнами робочого кабінету президента у центральній частині столиці неподалік Хрещатика. Архітектор Владислав Городецький планував не тільки жити в будинку з родиною, а й здавати квартири жильцям.

З якого це дива йому закортіло прикрасити споруду міфічними персонажами є ціла легенда. Начебто донька архітектора втопилася у Дніпрі і батько з горя звів будинок, який би нагадував підводне царство. Однак біографи впевнено спростовують цей міф.

Інша цікава деталь, щоправда, достовірна: землю під будинок Городецький купив майже задарма, адже ніхто навіть не міг уявити, що на такому урвищі можна щось побудувати.

До речі, назву – «будинок з химерами» – придумали вже люди. Архітектор до цього не має жодного відношення.

Будинок Архітектора в Луцьку

Власний будинок з химерами є також у Луцьку. Місцеві його так і називають, хоча власник екстравагантної будівлі – скульптор Микола Головань – дещо ображається, адже для нього – це добрий сімейний вернісаж, який він будує все життя.

Будинок – діюча майстерня. До неї можна вільно зайти, пофотографуватися. Загалом тут понад 500 скульптур.

Розташований будинок в «Старому Луцьку» на березі річки Стир.

Будинок-стіна в Одесі

Якщо дивитися на будинок спереду, він нічим особливо не відрізняється від багатьох одеських триповерхівок. Але якщо поглянути на нього дещо збоку, ви зрозумієте, що споруда унікальна. Подейкують, коли її зводили, банально не вистачило коштів на «звичайну» форму, тому вийшов трикутник.

Переконатися у тому, що це не «фотошоп» можна за адресою Воронцовський провулок,4.

Будинок-корабель у Чернівцях

Схожий, чи не так? Додаткової правдивості назві додають скульптури левів, грифонів, дельфінів та водоростей на будинку, а також – вулиці Головна та Шолом-Алейхема, які він «розрізає» наче річку.

Чернівчани полюбляють називати споруду на старий манер – «шіфа», що в перекладі з німецької означає «корабель».

Між іншим, це один з перших кам’яних будинків у Чернівцях.

Кін-дза-дза на Вінничині

Ця конструкція у селі Красносілка є, зібраним образом, адже як свідчить Google – таких будівель в Україні є чимало. Вони – це прояв індустріальної архітектури, але як саме використовуються людьми – сказати важко.

У автора цього знімку така будівля асоціюється з відомим радянським фільмом «Кін-дза-дза».

ФОТО - з порталу iloveukraine.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Семен Показати IP 20 Лютого 2012 17:16
Дом-стена в Луцке на ул. Владимирской.
цікавий до Семен Показати IP 20 Лютого 2012 20:39
Стопудов, Чернецький молодца!!!
Віктор Показати IP 20 Лютого 2012 17:38
100%
Людмила Показати IP 21 Лютого 2012 21:56
"Добрий сімейний вернісаж!"! Цікаво, сам автор цього "опусу" хоч раз був біля будинку Голованя? Там частина його "творіння" -розбиті надгробки з католицького кладовища.Від них просто віє могильним холодом. Мої знайомі поляки були просто шоковані побаченим!Не розумію тих молодят, що приїздять сюди фотографуватися.Так на екстрим тягне, чи що?
Роман Показати IP 4 Січня 2013 17:25
А я не розумію вас!!)) У Миколи Микитовича нічого подібного не має, можливо ваші "знайомі поляки" помилились чи не зрузуміли якогось жарту!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus