USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинський музей отримав унікальну картину. ФОТО

30 Серпня 2013 15:14
Свою картину під назвою «З’їзд монархів» сьогодні, 30 серпня, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки представив її автор – Андрій Серебряков.
Зі слів Серебрякова, картина унікальна, оскільки є єдиною українською роботою на цю тему. Зміст картини історичний, так як на полотні зображений з’їзд монархів, який відбувався у Луцьку взимку 1429 року.
Робота унікальна тим ще й тим, що вона - єдине українське полотно, приурочене до цієї події. Адже дві попередніх ілюстрації - це графічна робота 1929 року, що зображена на литовських марках, та картина 1930-1931 років художника Мацкевічуса.
На полотні зображені всі учасники з’їзду 1429 року: це і представники Візантійської імперії, і монархи західноєвропейських держав, і делегат Папи Римського, і, звичайно, Великий Князь Литовський Вітовт.

На цьому з’їзді мали вирішитись питання захисту Європейських країн від турецької навали, вплив на Молдавію і Волохію, та основне – створення унії між християнами та католиками на базі Великого Князівства Литовського.
Не дивлячись на те, що більшість з цих питань так і не були вирішені, монархи у Луцьку просто відпочивали, подія має велике історичне значення, власне, для міста. Оскільки вже тоді Луцьк був на перетині важливих політичних шляхів, та, як зазначив голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко, фактично був другою столицею Європи.

Як розповів автор картини, Андрій Серебряков, особливих труднощів у роботі над полотном в нього не виникало. Єдиний проблематичний момент – це великий формат роботи.

«Працював над нею довго та кропітливо, але нічого надскладного тут немає», - розповів Серебряков.
Зі слів завідувача музею, Ігоря Пасюка, художник вже не вперше співпрацює з музеєм, поповнюючи його фонди. На цьому зупиняти співпрацю автор картини «З’їзд монархів» Андрій Серебряков не планує.
«До сторіччя не менш важливої для Волині, в історичному плані, події – Брусилівського прориву хочу зробити велику роботу діаграмного плану. Знову-таки для Волинського воєнно-історичного музею», - підсумував автор картини.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
запитання Показати IP 30 Серпня 2013 17:19
А де на картині Борис Петрович? І що це за штрудель при дверях в форм інедобитого власовця?
вчіться аналізувати Показати IP 30 Серпня 2013 20:25
Які недалекі у нас журналісти... Ну, домовились: "Ти намалюй, я куплю за хорошу суму - половину віддасиш мені". Так кругом у нас робиться!!! А тут: "Унікальна картина"... Не забувайте, у якій країні живете.
Василь Показати IP 4 Грудня 2013 11:54
В нас журналісти і справді недалекі, або точніше сказати не зовсім компетентні в даній темі. "Оскільки вже тоді Луцьк був на перетині важливих політичних шляхів, та, як зазначив голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко, фактично був другою столицею Європи" Що таке "перетин важливих політичних шляхів" та "Луцьк... був другою столицею Європи "??? Ну не казав такого Бондаренко. Луцьк був на перетині важливих торговельних шляхів і Луцьк на два тижні (під час зїзду) став столицею усієї Європи, а не те що написано в цій статті. Коротше учіть матчасть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus