USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Львівські музиканти: у Луцьку - як вдома. ФОТО. АУДІО.ВІДЕО

30 Квітня 2013 08:46
Знайомились із Луцьком цими вихідними музиканти з львівського гурту Illusions, даруючи свої творіння лучанам.

Хронологія
Будь-який концерт у Луцьку розпочинається переважно з ранків, які потихеньку стають днем, а згодом перероджуються у музичний вечір.

Ранок. Вокзал, перони, кава з автоматів, чищена картопля на ранковій кухні - ось як зазвичай починаються концертні ранки в організаторів та музикантів.

День. Екскурсії, новинки власного рідного міста, у якому живеш, округлені очі музичних гостей – набираються вражень про Луцьк перед тим, як поділитися симбіозом своєї музики та настрою з публікою увечері.

Вечір. Люди сходяться до кав’ярні, музиканти відпочивають та готуються до першого виступу.



Два концерти
Illusions розповіли, що у своїй музиці показують через ноти настрої людей, відчуття, сприйняття світу. Вони намагаються у текстах передати якомога більше позитивних настроїв.

Поглинути цей симбіоз мали змогу лучани та гості міста, які завітали на перші два концерти гурту Illusions. Так, у Луцьку гурт побував уперше, але за один візит встигли дати аж два концерти поспіль, оскільки потрапити на їх акустичний вечір було більше охочих, ніж міг вмістити «Кофеїн».



На диво, діти, яких було багато під час першого концерту гурту, знали навіть видавництво дитячої книги («Видавництво Старого Лева» - примітка «ВН»), у якому працює гітарист та вокаліст гурту Андрій Бочко.

Під час другого концерту зібралась переважно молодь. Цього разу гості не соромились та спілкувались із музикантами не лише оплесками, а й запитаннями. І дуже довго не хотіли відпускати гурт з імпровізованої сцени у кав’ярні – стоячи оплесками просили музик заграти ще і ще.

Враження
Емоції від подорожей та музики, а, особливо, від поєднання обох під час концерту.

«Дуже сподобалось місто», - ділиться піаніст проекту Illusions Єгор Грушин. «Відчувається затишність і особливість. Люди привітні і дуже креативні. Сподобалась реакція людей на нашу музику, підтримка. Також дуже сподобався замок, до речі, це перший замок, в якому я побував. Крім того, що у міста є своя історія і майбутнє - у Луцька є сучасність, що, думаю, набагато важливіше. Із задоволенням відвідаю це місто ще не раз».


Роксолана Пахолків, віолончель:
«Луцьк - дуже привітне місто, і я тішусь, що мала нагоду в ньому побувати, перейнятись дружелюбною атмосферою та можливістю аж двічі поспіль у ньому дати концерт. Це було наче на одному подиху і з великою віддачею, адже лучани надзвичайно гарно нас сприймали, хоч і чули вперше!!! Дякую цьому місту, його самобутньому духу! Коли буду мати нагоду - приїду сюди ще з превеликим задоволенням!»


Організатори:
«Ви знаєте, для нас концерт – це не лише дійство, яке стартує, скажімо, о 18:00… Це насправді починається раніше. О 7:30 ранку, як у суботу, коли гостей зустрічають з поїзда, коли ти спросоння чуєш цей весь приємний гамір у квартирі, сміх. А потім всі чистять разом картоплю, а згодом – грають в Mortal Combat. Коли згадують, чи хтось раніше бував у твоєму місті, діляться враженнями та знайомляться, першою чергою, з тобою..і з собою у Луцьку. І ти вже їх музику сприймаєш не крізь призму аудіо запису, а через них безпосередньо - людей, які її несуть тобі та у твоє місто».


Андрій Бочко, гітара та голос гурту:
«З таким прийомом, як ви нам зробили, день не може не принести задоволення. День пройшов чудесно, від самого ранку, коли з жартів почався, прямо не відходячи від вокзалу, - так і продовжився до самого вечора. Звісно, поки ми відпочивали, то кожний займався чим хотів: хто грався в бої, а хто читав книзю)).
Особлива подяка Роману за те, що няньчився з нами цілий день, від секретних кодів до Мортал Комбату і приготування сніданку до експедиції визначними місцями міста, фотканням Єгора з Роксі біля слона, різними оповідками, фото з бекстейджу, радіо і концерту, навіть важко перерахувати, скільки всього - до місії спасіння світу його величності Бетмена. Такі дні, мабуть, не забуваються, тому що ви створили нам всі умови для того, щоб ми почувались як удома, куди завжди хочеться повертатись після довгих мандрів».



Андрій також додає: «А щодо самого концерту, звісно, більше сподобалась друга частина, де атмосфера була розкутішою, люди більше говорили, задавали питання, та і ми вже розігрались як слід. Це вперше у нас, коли ми мали грати двічі поспіль, але, гадаю, ми з цим упорались, мабуть, і завдяки тому, що день був легким і гарним.
І так само хочеться подякувати Кофеїну, що виконували всі наші забаганки)), за смачну каву! І хочеться побажати нових класних заходів, щоб це місце стало частиною культурного життя всіх Лучан».


Лучани, своєю чергою, також не поскупились на емоції: «Illusions - враження неоднозначні. Їх музика - це водночас і весна, і осінь; і дощ з грозою, і полум'я свічки; сум і надія; тривога і спокій... Звучали класно, напрямок музики цікавий, в першу чергу, завдяки поєднанню класичних інструментів та віртуозності виконавців. Сподобалися переходи і різні комбінації гри на інструментах, все досить насичено, і в той же час індивідуальна гра кожного (а в Андрія - і вокал) на висоті. З задоволенням послухав би вживу ще раз, а тим паче із оркестром. Разом з тим, прослуховування викликало такі почуття як ностальгія, хвилювання, сум, побоювання втратити щось цінне, невідворотність рутини і ілюзорність того щастя, як воно має бути…важко підібрати правильні слова … Можливо, справа у текстах окремих пісень (Серце - Illusions), а, може, у характерному звучанні віолончелі, а, може, це все просто моє ІМХО».

Підготувала Іванна Мартинів
Фото: Ярослав Близнюк, Роман Домбровський











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ozzy Показати IP 30 Квітня 2013 20:24
Это уже, наверное, пятая статья на ВН об этом концерте. Не перебор? Такое впечатление, что в Луцк возрожденные Black Sabbath приехали. Толи организаторы самопиарятся, толи кофейня пробашляла за пиар.
Forever Autumn до ozzy Показати IP 1 Травня 2013 02:26
і я хочу білет на Блек Саббат
sener25 Показати IP 30 Квітня 2013 22:26
Ребята вы считаете себя звездами??? Да вам еще нужно учиться и учиться...Вам только и выступать в таких городах как Луцк!
Forever Autumn до sener25 Показати IP 1 Травня 2013 02:25
хто тут вважає себе зірочкою, так це лише панове коментатори))
ozzy до sener25 Показати IP 1 Травня 2013 08:31
Я не думаю, что Illusions звездятся, все дело, скорее всего, в гиперакативном эго г-жи И. Мартынив, которая пользуясь служебным положением организатора концерта и корра ВН, строчит эти опусы без остановки.
Forever Autumn до ozzy Показати IP 1 Травня 2013 09:19
Ви все вірно думаєте :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus