USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Маєток доньки Кучми – у десятці найдорожчих будинків світу

13 Вересня 2010 15:54
У списку десяти найдорожчих будинків світу, складених аналітиками нерухомості, вілла дочки екс-президента України Олени Пінчук у Кенсінгтоні, що у Великобританії, займає шосту позицію.
У цьому 5-поверховому особняку 10 спалень, підземний закритий басейн, кінотеатр, сховище, сауни і тренажерний зал. Вілла коштує приблизно $ 161 мільйон, пише «Укррудпром».
На першій позиції – 27-поверхове помешкання індійських мільярдерів Мукеш Амбані і Ніти, площа якого становить понад 3700 квадратних метрів. Ціна на нього коливається в межах $ 1-2 мільярди. Там працюють дев'ять ліфтів і шестиповерховий гараж. Обслуговують усе це 600 осіб.
Вілла Леопольда на Французькій Рив'єрі вартістю в $ 506-750 мільйона займає друге місце. Старовинна будівля належить Лілі Сафра, вдові ліванського банкіра Едмонда Сафра. У будинку 9 спалень, спортивні майданчики, боулінг, кілька кухонь та їдалень, кінотеатр.
На третьому місці – лондонський пентхаус в Гайдпарку за $ 200 мільйонів. У будинку всього 82 квартири, але тільки один облаштований пентхаус. Його ціна – 6000 фунтів стерлінгів за квадратний фут – робить його найдорожчою квартирою світу. Будинок знаходиться під охороною SAS (британського антитерористичного спецпідрозділу, яке вважається одним із кращих у світі) і обладнаний куленепробивним склом, сканерами райдужної оболонки ока і таємними евакуаційними тунелями.
На четвертій сходині маєток Іри Реннерт-Ферфілд у Хемптонсі, площею 25,5 гектара. Його вартість – $170 мільйонів. Садиба є найбільшим житловим комплексом у США. У будинку є 29 спалень, 39 ванних кімнат, їдальня довжиною 30 метрів, 5 спортивних майданчиків, боулінг та банний комплекс за $150 тисяч.
П'ятірку лідерів замикає вілла в Беверлі-Хіллз, що раніше належала медіа-магнату Вільяму Рендольфу Херсту вартістю $ 165 мільйонів. У будівлі знаходиться 29 спалень і три плавальні басейни, а також дискотека й театр.
Маєток, збудований для Аарона та Сінді Спеллінг в 1991 році, з 123 кімнатами, 3 кухнями, критим катком і басейнами, зайняв за підрахунками експертів восьме місце. Вартість садиби – $150 млн.
На десятому місці цього списку опинився Замок Дракули в Румунії, побудований ще наприкінці XIV століття, вартість якого становить $135 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
михаил Показати IP 13 Вересня 2010 18:39
она и по ночам трудилась..чтобы заработать:)
Лучано Показати IP 13 Вересня 2010 21:22
Купа будиночків Романюка розкидана по Волині теж назбирає якесь непогане місце у Волинському рейтингу. Особливо після того як в останні роки за державні кошти там робили і дороги і фасади вартість зросла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus