USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Медики хочуть запровадити ще одне обов’язкове щеплення

8 Червня 2010 17:02
На думку деяких учених, в Україні є потреба ввести ще одну обов’язкову вакцину.

Про це розповів 8 червня головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з питань дитячих інфекційних захворювань Сергій Крамарєв на семінарі для луцьких лікарів.

«Наш діючий календар щеплень проходив експертизу Всесвітньої організації охорони здоров’я і визнаний таким, що відповідає сучасним вимогам. Але є деякі захворювання, які, на мою думку, потребують профілактики за допомогою щеплень. Наприклад, менінгококова інфекція. Щороку від неї в Україні помирає більше ста дітей. І ніхто чомусь про це не говорить. Але ж є вакцина, яка дозволяє попередити це захворювання», - зазначив учений.

За його словами, деякі європейські країни мають у переліку обов’язкових щеплень вакцину від цієї інфекції.

Утім, як вважає столичний учений, вакцинація не завжди захищає від хвороб.

«Щеплені люди також можуть хворіти на захворювання, від яких їм кололи вакцину. Але вони хворіють на легкі, неускладнені форми. Тобто, щеплення захищає від тяжких форм захворювання», - пояснив Крамарєв
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus