USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Мерія не зноситиме пам’ятник «Слава праці». ФОТО

17 Серпня 2011 14:53
Пам’ятник «Слава праці» в Луцьку, що стоїть біля Луцького електроапаратного заводу на перетині вулиць Рівненської та Відродження має високу мистецьку цінність та схвалення американського скульптора.

Про це йдеться у відповіді луцького міського голови Миколи Романюка депутату Сергію Григоренку.

Нагадаємо, що Григоренко 20 липня під час сесії міськради запропонував винести з Луцька «динозаврів Радянського Союзу», зокрема пам’ятник «Слава праці».

Романюк розповів Григоренку, що цей пам’ятник спорудили в кінці 80-тих років 20 століття. Його автор – заслужений архітектор та скульптор В. Г. Гнєзділов.

«Пам’ятник має високу мистецьку цінність. Його не можна розглядати як пам’ятник радянського тоталітаризму, а лише як символічний образ українського робітника», - запевняє Романюк депутата.

«До речі, у 2003 році при проведенні міжнародного пленеру «Пам’ять крізь призму віків» цей пам’ятник отримав схвальну оцінку закордонних скульпторів, зокрема Тадеуша Мисловського з міста Нью-Йорк», - йдеться у відповіді Романюка. До відповіді Романюк навіть прикріпив фото згаданого скульптора.



«З наведених мотивів керівництво міста вважає за доцільним пам’ятник залишити», - вважає мер міста.

Зауважимо, що наразі пам’ятник високої мистецької цінності «Слава праці» і територія біля нього виглядають такими, за якими давно ніхто не доглядає. Територія і доріжка до пам’ятника заросла травою і зіллям, розкидане сміття, на постаменті видніються самовільні написи, гранітні плити подекуди по відвалювалися, а напису з назвою пам’ятника немає взагалі.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ПРОХОЖИЙ Показати IP 17 Серпня 2011 15:15
На постаменте стоит мужик в робе - типичный ИОСИФ - ПЛОТНИК и держит в руке ВИФЛЕЕМСКУЮ ЗВЕЗДУ . Как коммуняки прокололись с памятником - просто загадка . Учитывая их антирелигиозную пропаганду . Меня это всегда удивляло .
Прохожий 2 Показати IP 17 Серпня 2011 16:56
Когда уже этот Григоренко займется чем-то полезным?
VSC Показати IP 17 Серпня 2011 18:51
Чтобы говорить о художественной ценности, неплохо было бы провести, эту самую, художественную экспертизу.
Представник Обласного Центру Показати IP 17 Серпня 2011 20:46
Нормальний пам"ятник. Люди, які в своєму житті собачої буди не збудували, звикли все зносити. Залиште робітника в спокої - подивіться на Луцьк, в ньому не залишилось ні кваліфікованих робітників, ні інженерів - одні "менеджери-юристи-економісти" з купленими корочками, мусарня, сторожі в різних папуаських уніформах,гопота в спортивних штанях і бейсболках.
Anonymous Показати IP 18 Серпня 2011 09:43
памятник пусть стоит ! а бендере памятник ставить вообще не нужно!!! потому что это быдло вообще не из наших краёв!
))) Показати IP 18 Серпня 2011 10:35
та ладно, оставьте памятник, чтоб наши дети хоть по камню знали, что такое завод (работающий) и мужик без бутылки ((( кстати, есть версия, что это не "Слава Труду!", а мифический (???) Слава Труд, который где-то когда-то что-то соединил вручную вовремя и спас что-то от поломки, ему и памятник. Похоже на анекдот, но кто его знает
ЧуйНа Показати IP 19 Серпня 2011 16:27
Напис той вже давно вкрали - буковки переплавили. А чоловік хай собі стоїть!!!Григоренко вже не знає, на чому то вчергове пропіаритися))
вася Показати IP 19 Серпня 2011 17:01
хай Григоренко сам стане на той постамент,якщо йому заважає той пам'ятник роботязі. Молодець ПОЦ, правильно про собачу буду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus