USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Монгольф’є, Аркас, перша фотографія і Різдво. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

7 Січня 2010 18:00

Сьогодні, 7 січня, свій день народженя відзначають, актор Ніколас Кейдж, гонщик Льюіс Хемілтон і бізнесмен Констянтин Жеваго.
7 січня 1853 року у Миколаєві народився Микола Аркас – український історик, письменник і композитор. Автор одного з перших підручників про вітчизняну історію «Історія України-Руси».
У 1965 році народилась Людмила Супрун – український політик, голова Народно-Демократичної партії.
Сьогодні виповнюється 36 років бізнесмену і політику Констянтину Жеваго, власнику гірничо-збагачувальних комбінатів і банку «Фінанси і Кредит».
У цей день 1502 року народився Папа Римський Григорій XIII, який здійснив реформу календаря. На честь папи новий календар назвали григоріанським.
У 1745 році народився Етьєнн Монгольф’є – винахідник аеростату, один із братів-учасників першого польоту.
У 1859 році на Вітебщині народився єврейський філолог і громадський діяч Еліезер Бен-Єгуда, який став «батьком» сучасного івриту.
Цього дня у 1964 році народився американський актор Ніколас Кейдж – володар «Оскара» 1995 року за кращу чоловічу роль у фільмі «Залишаючи Лас-Вегас». Знімався у фільмах «Скарб нації», «Місто ангелів», «Без обличчя», «Клуб «Коттон».
25 років відзначає сьогодні британський автогонщик Льюіс Хемілтон – чемпіон світу у складі команди «Макларен» в 2008 році.
У 1714 англієць Генрі Мілль запатентував друкарську машинку.
У 1839 році в цей день Франсуа Араго на засіданні Французької Академії наук продемонстрував першу фотографію, зроблену Луї Дагером.
19 років тому, у 1991році розпочалась операція «Буря в пустелі» у рамках першої війни США в Іраку.  

 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus