USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

МОЗ попереджує: куди не варто їхати засмагати

24 Червня 2010 15:09
В Україні через невідповідність санітарним нормам закрито понад 300 пляжів.

Про це інформує «ГПУ» .

Як повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я, на 21 червня в Україні працювали 594 пляжі: 554 - на морському та 40 - на річковому узбережжях. Наразі проводиться постійний лабораторний контроль за якістю морської і річкової води. У регіонах ситуація на пляжах складається таким чином.

В Автономній Республіці Крим всього нараховується 336 пляжів. Працювало 299 пляжі, решта – не відкриті, адже не мають на даний час дозвільних документів. Відхилення від стандарту виявлено в Сакському районі, на пляжах «Голубая Волна» та «Полтава». Ці місця знаходяться під наглядом санепідслужби та купання на них заборонені.

У Донецькій області працює 12 пляжів, із них 7 морських, решта залишаються не відкритими через оформлення дозвільних документів. Проведено дослідження 33 проб води (17 – морської та 16 – річкової). Відхилення від стандарту виявлено на річкових пляжах на ріці Сіверський Донець.

У Запорізькій області з 332 пляжів (316 морських і 16 річкових) за звітний період працювало 153 пляжі, з них 139 морських. Решта пляжів не відкривалася через непідготовленість до оздоровчого сезону. Відхилення від стандарту виявлено на 5 пляжах, тут проведено повторні дослідження.

У Миколаївській області усього під наглядом СЕС перебуває 9 пляжів (6 морських і 3 річкових). За звітний період працювало 8 пляжів, з них 6 морських та 2 річкових. Закрито один пляж у Первомайську.

В Одеській області з 21 діючого пляжу працює 19 морських пляжів в Одесі та приморських районах. Закрито морський пляж «Чорноморка» у обласному центрі та один річковий пляж у місті Кілії.

У Херсонській області під наглядом держсанепідслужби перебуває 158 пляжів (145 морських і 3 річкові). На сьогодні працює 86 пляжів (76 - морських та 7 - річкових), решта не мають дозвільних документів на відкриття. Відхилень від стандарту за звітний період виявлено не було.

У Севастополі станом працюють усі зареєстровані 8 пляжів - 6 пляжів та 2 зони рекреації «Любимівка», «Золотий пляж» у Балаклаві. Санепідслужба дослідила морську воду, відхилень від стандарту якої не виявлено.

У Києві працюють всі 12 пляжів та зон відпочинку, що розташовані на Дніпрі. Із них 8 пляжів не мають офіційних дозволів на відкриття. Відкрито офіційно три пляжі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus