USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині - власний Тайсон

28 Травня 2013 17:10
Про волинського бика Тайсона дізналися у Києві під час міжнародної агропромислової виставки «Агро-213».

Про це пише Волинь-нова.

Під час виставки на виставковому стенді Волині можна було побачити продукцію 22 провідних підприємств переробної та харчової промисловості: кетчупи, соуси, м’ясо, мариновані грибочки, варення, соки, цукерки, короваї, ковбаси, горілка, живе пиво та «Йоданку» з Павлівки.

Окрім цього, інтерес викликала виставка живої худоби. Захоплював присутніх бик породи шароле із господарства «Ратнівський аграрій», який реагував на кличку Тайсон. Загалом наші господарства привезли у столицю понад 30 сільськогосподарських тварин. За приблизними оцінками, це 30-40 відсотків усієї худоби, представленої на «Агро-2013».

Також тут відбувся міжнародний форум «Світовий зерновий ринок — тенденції, ризики, ініціативи». Міністр агропромислової політики та продовольства Микола Присяжнюк, його колеги з Чехії, Польщі, Литви та представники ООН обговорили значення глобальної продовольчої безпеки, роль України у світових процесах.

«Зерно завжди буде в ціні. Волинь вирощує його більше від потреби. Решту врожаю продає. Основу експорту становили фуражні культури, насамперед кукурудза. Цього року плануємо зібрати 1 мільйон тонн зерна. Стосовно тваринництва, то вже треба починати підготовку до наступної виставки. Маємо напрацювання і в молочному скотарстві, бо селекційна робота потроху дає результати. Тепер окремі господарства мають 7-8 тисяч кілограмів молока від корови за рік, але невдовзі такі надої не будуть нікого дивувати», — каже заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus