USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «білим туризмом» хочуть втерти носа Карпатам. ВІДЕО

5 Січня 2011 11:24
Білий туризм, або туризм на снігу, зимовий туризм. Волинь наступає на п’яти популярним гірськолижним курортам. Поки що нерозвинутий у світі, проте вже дуже популярний вид відпочинку активно впроваджується у селі Котів Ківецівського району.

Якщо у світі зимовий туризм здебільшого орієнтований на катання на лижах, то на Волині відпочивальники мають змогу зануритися у романтично-казкову подорож, проникнути безпосередньо у світ природи і відчути свою єдність із нею. Ну і, звичайно, без задоволення людських забаганок не обійдеться.

Туристам у волинських лісах цікаво. Старий предковічний ліс. Так колись Леся Українка розпочинала «Лісову пісню». Той ліс і досі зберігся, а зимою він ще більш загадковий і втаємничений. Кожне дерево – як окремий герой живої фортеці, як велична постать цього стрункого поселення. Чим не привід поїхати до нього й помилуватися його неповторною білою красою?

Найкращий транспорт для таких подорожей – коні, впряжені у сані. Вони, окрім усього іншого, можна проїхати найскладніші ділянки.

«Коні в нас звиклі до тварин, вони не бояться лісу, не бояться жодних різких рухів», - каже гід, інспектор з кінного туризму Юлія Буленко.

«І в принципі олені, які тут є, олені, косулі, всі звірі – вони до коней звиклі. Бо в селах так само виїжджають кіньми... Звірина взагалі не лякається, тому що вони сприймають людину як тварину, як одне ціле, За запахом кінь не страшний, він не м’ясоїдна тварина», - пояснює гід.

І взимку ліс не спить. Ви добре прислухайтеся – і почуєте політ птаха, який норовить вхопити здобич, або крик оленя, який втікає від небезпеки. Така прогулянка обов’язково пізнавальна. Гіди розповідають про місцеві урочища, болота, заповідники і їх тваринний світ, а також давні легенди.
«Ми підходили дуже близько. Від нас косуля стояла за метри 3-4. Вона була за таким невеличким рівчаком...», - розповідає інструктор з верхової їзди, лісовий гід Михайло Сороченко.

«У туристів є таке, що вони побачили перший раз у лісі, для них це « щось»! Починаються крики, радість велика, емоції. дуже часто втікають. А коли їдуть так спокійно, тихенько, особливо під вечір або дуже рано – їх багато є, і вони дуже не бояться», - каже інструктор.

За бажанням туриста місцеві жителі можуть і фольклор у виконанні народних гуртів продемонструвати. Тітка Єва, яка теж бере в них участь, знає і серйозні, і жартівливі пісні, і ладна співати їх усю дорогу.

Весь шик – у простоті. Таку казку ми могли бачити хіба на картинах або у старих мультфільмах. Власне, й тому такий туризм позбавлений будь-яких елементів сучасності.

«Тут природа, її менше люди зачіпають, вона більш лика, більш натуральна, Якщо добратися до великих міст, природа зникає, дикі тварини зникають, тому тут більше себе можна відчути з природою... Дуже всім подобається, коли вони приїжджають. бачать, що дикі тварини бігають, і вони можуть побачити їх, і вони не втікають, то людям у принципі це дуже подобається», - каже Юлія Буленко.

Андрій Гнатюк, Канал новин 24
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лісник Показати IP 5 Січня 2011 15:15
А ще можна зруйновані колгоспні ферми показати. Влітку вони зарослі чагарниками.
Друг лісника Показати IP 6 Січня 2011 11:06
А ти що забув, що влітку і ліси теж зарослі чагарниками і самосадом вище дерев!
Кам'янець Показати IP 11 Січня 2011 04:00
На Волині «білим туризмом» хочуть втерти носа Карпатам. Скажіть будь ласка, а в чому унікальність? Такі "розваги" можна проводити у любому лісі України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus