USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині діти влаштували фольк-модерний показ мод. ФОТО

11 Липня 2013 18:15
Дитячий табір, у якому, зокрема, влаштували показ мод у стилі фольк-модерн, розташували на Волині, на кордоні з Польщею.

Про це пише Слово Волині.

Так, 10 липня тут відбувся показ мод з нагоди приїзду Генерального консула республіки Польщі Кшиштофа Савіцкі. Діти робили собі одяг у традиційному українському стилі, з використанням образів дерева життя, рожі, традиційними знаками та елементами.














Довідково:
Тетяна Мялковська - член Національної спілки художників з 2002 року.
Працює в царині декоративно прикладного мистецтва та станкового малярства.
Улюблені техніки - розписи на тканині та дереві.
Образи на роботах Мялковської стилізовані та декоративні, виконані в експресивній манері з домінантою кольору.
Теми у творчості: «Автентичні обряди», «Народні традиції», «Сакральні мотиви».
Колорит робіт насичений, контрастний.
Твори Тетяни Мялковської експонувалися на12 всеукраїнських та 8 міжнародних виставках. Мандрували залами України, Польщі, Угорщини, Австрії, Грузії, Туреччини, Литви. Відбулося 6 персональних виставок.
Мялковська Тетяна - засновник і керівник художньої дитячої студії «П`ятерня», в котрій вирує мистецьке життя, домінує естетика та культура, національна традиція, християнська духовність в поєднанні з творчим становленням стереотипно незаангажованих молодих особистостей.
Художниця сміливо використовує в роботах як своїх так і в навчальній програмі учнів, автентичні матеріали для передачі національної ідеї та духу в роботах, таких як сіно, папір, текстильний сирець (льняна пакля, конопля).
Вивчення забутих традицій та обрядів Полісся, зібрані переповіді, пісні старих людей, мисткиня трансформує в колекції художніх розписів скринь, шафів, кухрів. В малюнках беруть участь елементи забутих орнаментів, оригінальних стилізацій. Працює над створенням моделей одягу (ужиткового в техніці «батик» та інсталяційних, в техніці паперової пластики та ін. матеріалів), котрі експонує на показах щорічно.
Постійний учасник та ініціатор творчих акцій, виставок, проектів.

«Інтеграційний центр Замлиння» - це позашкільний заклад для відпочинку та рекреації, створений з благородною метою інтеграції молоді сусідніх країн. У першу чергу це Україна, Білорусь та Польща. У майбутньому перелік країн планують розширити.

Насичене дозвілля та відпочинок, зміцнення здоров`я, задоволення інтересів і духовних потреб дітей, молоді та дорослого населення у позанавчальний період - все це пропонує Інтеграційний центр Замлиння, що знаходиться у мальовничому куточку Волині. Поєднання найважливіших факторів, таких як чисте повітря, прекрасна природа, наближеність до цивілізації, а саме розташований неподалік кордон з Польщею, роблять Замлиння не тільки інвестиційно привабливим місцем, але й доступним для бажаючих духовно збагатитися, отримати приємні і неодмінно корисні знайомства, та й просто чудово провести час.

Засновником Центру є Релігійна Місія «Карітас-Спес» Луцької дієцезії Римсько-католицької церкви.

Основним завданням Центру є організація відпочинку, культурно-масової та спортивної роботи. І все це з урахуванням релігійних, національних, культурно-історичних традицій, загальнолюдських духовних досягнень і цінностей.

Дирекція Центру забезпечує необхідні умови для повноцінного відпочинку дітей, молоді та дорослих, розвитку їх творчих здібностей, занять фізичною культурою і спортом, туризмом, природоохоронною і краєзнавчою роботою, суспільно корисною працею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
марко Показати IP 11 Липня 2013 20:43
Просто, дешево, сердито. Для пляжу - перша кляса.
Горохів Показати IP 11 Липня 2013 20:54
І не страшно полякам, з українцями бути вони ж звіри що зробили геноцид на Волині?
мрійниця Показати IP 12 Липня 2013 11:42
не написали що мк був пані Тетяни, завдяки їй діти навчились самі малювати орнаменти і робити одяг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus