USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині експонують унікальну колекцію церковних нагород. ФОТО

24 Жовтня 2013 11:30
Музей Волинської ікони отримав колекцію нагород Української Православної Церкви, яку подарував для експозиції ПредстоятельУПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Виставку нагород відкрили 23 жовтня у музеї під час святкування у Волинській єпархії 1025-річчя Хрещення Русі.

Мирянам вкрай рідко доводиться бачити ці унікальні за дизайном ордени та медалі. Церква відзначає нею своїх слуг найперше за заслуги перед Православ'ям. Тому крім великої кількості відзнак, які отримують суто священнослужителі, є й такі, якими нагороджують і цілком світських людей. І хоча протоієрей Валентин Марчук, особистий секретар митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, відкриваючи цю виставку у музеї, відзначив, що то – земні відзнаки, а всім нам буде і суд, і нагорода, як кажуть, на небесах... Проте людина у дорозі до вічного життя починає його саме тут, на землі.
Нагороди Української Православної Церкви є формою заохочення духовенства та мирян за працю та заслуги перед Православ'ям у пастирському служінні, богословській, науковій та адміністративній діяльності, у відродженні духовності, відновленні храмів, місіонерській, благодійній, соціальній, просвітницькій праці.
В експозиції Музею волинської ікони нині представлено тільки до тридцяти орденів УПЦ. Але і намісник Успенської Києво-Печерської Лаври, Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, який взяв участь і в цій події, і очолив Богослужіння з нагоди дня вшанування пам'яті Собору всіх Святих землі Волинської, пообіцяв передати і деякі свої нагороди.
На виставці «Нагороди Української Православної Церкви» у Музеї Волинської ікони можна побачити і ті ордени, якими за свою жертовну працю на благо церкви відзначений і митрополит Волинський та Луцький Ніфонт.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus