USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині оновили півтисячолітню капличку

7 Вересня 2013 07:00
Дерев’яну капличку у селі Пульмо, перша згадка про яку датована 1534 роком, нещодавно оновили.

Гордість села Пульмо Шацького району – дерев’яну капличку-пам’ятку архітектури Волинської області місцевого значення, нещодавно оновили. Про це інформує «Слово Волині».

Для оновлення зовнішніх стін дерев’яної каплички використали фальш-брус, а також замінили вікна та вхідні двері. Як розповідає Пульмівський сільський голова Федір Гловацький, усі ремонтні роботи (оббивку стін та заміну вікон і дверей) здійснювали мешканці села, тож тепер можуть з упевненістю сказати, що їхня капличка не лише одна з найдавніших у районі, а й найкраща.

Перша згадка про Свято-Миколаївський храм, тобто теперішню дерев’яну капличку, належить до XVII століття. В документі, датованому 1534 роком, йдеться про судову тяганину між панами, в якій фігурує ім’я священика Василя Йолтуховича. Тому історики припускають, що на той час храм уже існував.

Розташований він був навпроти теперішнього храму, де знаходиться зараз дитячий садок. 120 років тому, перед будівництвом нового храму, старий розібрали, пронумерувавши усі дерев’яні бруси, і перенесли на кладовище, там побудували з нього капличку, яка функціонує і до наших днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus