USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині реставрували пам’ятку сакрального мистецтва. ФОТО

15 Листопада 2013 13:21
Перше богослужіння відбулося у відреставрованій сакральній пам’ятці Волині – Покровській церкві села Піддубці Луцького району сьогодні, 15 листопада.

Відреставрували святиню за 2,4 мільйона державних коштів. Адже храм протягом тривалого часу перебував в аварійному стані внаслідок постійних підтоплень ґрунтових вод.

А самі роботи, спрямовані на захист, відродження й реставрацію будівлі, розпочалися ще десять років тому.

Завершилися ж вони нещодавно. Як розповів Ігор Чорнуха, генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», яке здійснювало роботи з укріплення фасаду, процес реставрації був технологічно непростим, однак спеціалісти впоралися на відмінно: цокольні стіни захищені від вологи, фасад оброблений антигрибковими засобами, тріщини ліквідовані, оздоблювальні роботи завершені.

«Реставрація не завершилася, вона триватиме й далі, а ми спільно усі: священики, громада Піддубців, влада району й області будемо допомагати у цій благородній справі», - зауважив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Настоятель храму, отець Миколай висловив усім небайдужим до долі усіх пам’яток культури, архітектури й релігії Волині. «Велика дяка від прихожан, від усіх волинян за храм, який є однією з перлин нашого краю», - сказав отець Миколай.

Від священиків та прихожан церкви Святої Покрови Борису Клімчуку та Ігорю Чорнусі подарували копії чудотворної ікони Піддубечанської Божої Матері.

Довідка:
Загальна кошторисна вартість робіт - 2, 4 мільйона гривень. Підрядник здійснив влаштування горизонтальної гідроізоляції стін цоколя, заповнення шпурів і відновлення стін цокольної частини гідрофобізуючими розчинами, матеріалами фірми Ceresit. На фасаді заробили тріщини та ліквідували ураження грибками. Також відреставрували і зашпаклювали стіни фасадів, карнизів та відкосів. Зовнішні стіни пофарбували. Гранітною плиткою вкрили підлогу.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus