USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Столітній пам'ятник спаплюжили на Ковельщині

4 Червня 2017 14:14
Обеліск на території Дубівської об’єднаної територіальної громади у лісопосадці, неподалік міської вулиці Володимира Кияна (колишня Ватутіна) понищили недбалі майстри, пише Район.Ковель.

Це могила лейтенанта 99-го піхотного полку Австро-Угорської імператорської армії, якого було поховано в липні 1916 року в ході Брусиловського прориву.

Вищерблений кулями монумент вирішили «підштукатурити», очевидно, з ініціативи сільської влади. Для робітників столітні написи не мали жодної історичної цінності, а тому частину їх вони по-варварськи заляпали цементом.
В своєму ілюстрованому путівнику по Волині, який видано в 1929 році, польський дослідник Мечислав Орлович (Mieczyslaw Orlowicz) вказує, що кладовище «на Гірці» («Na Gorce») стало місцем поховання 1820 німецько-австрійських і 300 польських вояків.

Відомо, що 99-й піхотний полк мав назву: «Король еллінів» («König der Hellenen»). Його бойові підрозділи з 8 серпня 1914 р. по 8 жовтня 1917 р. брали участь у Першій світовій війні на східному театрі військових дій, після чого були передислоковані на Італійський фронт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
13 Показати IP 4 Червня 2017 15:14
треба гнати з роботи тих шляпотурів
Дубівський сільсьуий Показати IP 4 Червня 2017 22:24
Прикро,, що самодіяльність і непрофесіоналізм ініціаторів такої реставрації призвела до наслідків, які ми бачимо на фото. Звісно я хотів би бачити нашу громаду настільки спроможною, що могла б дозволити собі реставрацію всіх пам'ятників, які стоять на цвинтарях на нашої громади. Можливості нашого бюджету обмежені і таких робіт ми не замовляли. На даний час перед громадою стоять інші більш важливі завдання що потребують капіталовкладень. З роботою Дубівської сільської ради ви можете познайомитись на офіційному сайті http://dubivska.gromada.org.ua/ та на сторінці Дубівської сільської ради у facebooс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus