USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дебатний клуб для молоді відкрили на Волині. ФОТО

28 Вересня 2013 15:07
Демократичні дебати, що передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення, організували для учнів 9-11 класів ковельських шкіл.
Відкриття Дебатного клубу у Ковелі відбулося 27 вересня. Перше заняття організували в актовому залі Ковельської міської гімназії.
Зі слів організаторів, заняття в Дебатному клубі організовуватимуть щосуботи з 14.00-18.00 у приміщенні гімназії.
Головний лектор і керівник практичних занять із дебатів, керівник громадської організації «Молодь Во!» - Катерина Полтавець.
З часом, організатори дебатів планується залучити до заходів учнів технікумів та коледжів.
Після формування команд, певного періоду тренувань та навчання, будуть організовані дебатні турніри (змагання) для всіх шкільних команд Ковеля. Такі турніри відбуватимуться щомісяця.
З часом плануєтся вихід на регіональний та всеукраінський рівень. З набуттям необхідного досвіду команди братимуть участь у всеукраінських турнірах.
Довідка: дебати – це командна, рольова інтелектуальна гра, суть якої полягає в тому, що обрані команди аргументовано доводять тезу, запропоновану до обговорення, а інші — опонують їй.
Як гра — дебати демократичні, оскільки передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення. Участь у дебатах, зокрема навчальних, дає учасникам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Топітоп Показати IP 29 Вересня 2013 09:31
Аншлаг у залі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus