USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

На Волині відкрили найбільшу «лісову» виставку

27 Січня 2012 15:58
Виставка художніх полотен «Волинський ліс очима художників», що днями відкрилася у Старовижівському районному будинку культури, є найбільшою колекцією картин на лісову тематику, яка тільки була у галереях та виставкових залах області.

Про це повідомив Сергій Цюриць у прес-службі Волинського управління лісового та мисливського господарства.


Головний організатор виставки – Геннадій Сарапін. Це найбільша колекція картин на лісову тематику, яка тільки була у галереях та виставкових залах області.найбільша. Адже тут представлено 72 картини 37 авторів. Першими її поціновувачами стали лісівники Волині. Багато з них упізнали знайомі краєвиди, лісові урочища, луговиння, річки та озера. Адже більшість картин – пленерні роботи із Шацького, Ковельського, Старовижівського, Любомльського лісоозер’я.

Перед тим, як написати колоритні пейзажі, митці відвідали заповідні лісові урочища, мальовничі озера, познайомились із побутом та життям місцевих людей. Кожен із художників зобразив любий його серцю куточок Полісся.

Розмаїта палітра і диво колорит змусив лісівників по-іншому подивитися на знайомі місця.

«Я радий, що наша Україна має таких талановитих художників. Виставка такого рівня у райцентрі – це поки дивина, але вірю, що з часом все стане на свої місця і у нас з’явиться постійно діюча картинна галерея», – розповів начальник відділу культури Старовижівської райдержадміністрації Петро Філюк.

Виставкову колекцію вже оглянули сотні старовижівських шанувальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus