USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині вихованець школи-інтернату вишив ікону Богородиці. ФОТО

7 Лютого 2011 13:11
Учень 10 класу Головненської допоміжної школи-інтернату для дітей-сиріт, що в Любомльському районі на Волині, Петро Конько передав колективу Ягодинської митниці ікону Матінки Божої Жировицької, вишиту власноруч.
Святиню розмістять у спеціально обладнаному куточку адмінприміщення. А настоятель місцевого православного храму пообіцяв освятити вишитий образ в найближче велике релігійне свято, – повідомили у прес-службі Ягодинської митниці.
Свій витвір хлопець вирішив подарувати митниці тому, що люди у митній формі опікуються закладом, де він виховується, відтак він часто їх бачить.

«У хлопчика рідкісна і страшна хвороба – коли людський «мотор» запізнюється з ростом самого організму», – розповідають у Ягодинській митниці. І додають: «Медицина говорить, в підлітковому віці для таких діток є загроза, що серце може не справитись зі своїм основним завданням».
Викладач професійно-трудової справи Ірина Згоранець запропонувала хлопцеві вишити ікону, щоб у такий спосіб, за її словами, попросити благословення Богоматері на довге і щасливе життя.

Петро погодився, не зважаючи на те, що вишивка – це дівчача справа. Більше того, Петро Конько мріє стати професійним майстром.
«Петрика неможливо не помітити, – каже начальник відділу інформаційної роботи та митної статистики Ягодинської митниці Галина Дзьобан. – А за такий чудовий подарунок, який тепер стане оберегом нашого колективу, буде передаватись від покоління ветеранів-митників до новоприйнятих молодих фахівців, ми не тільки розцілуємо нашого підшефного, а й нагородимо його благодійною премією від профспілкової організації».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Радію... Показати IP 11 Лютого 2011 12:24
Молодець! Це сама краща новина на ВН!
народ Показати IP 9 Січня 2013 01:41
умнічка!!!!!
ПЕТРО Показати IP 27 Січня 2013 22:27
ДЯКУЮ
До Петра Показати IP 9 Березня 2019 16:39
Як тебе знайти. Напиши номер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus