USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На вихідних у Луцькому замку – джазовий фестиваль

30 Серпня 2011 13:48
У стінах замку Любарта в Луцьку пройде міжнародний фестиваль джазової музики «Art Jazz Cooperation» – дійство відбудеться вже вчетверте.

Про це розповіли організатори джаз-фесту під час прес-конференції у вівторок, 30 серпня.

Фестиваль триватиме впродовж двох днів – 3 та 4 вересня. Він одночасно відбуватиметься у Луцьку та Рівному.

Послухати сучасний джаз лучани зможуть у замку Любарта, рівняни ж джазуватимуть у своєму обласному драмтеатрі.

Спеціальним гостем фестивалю буде відомий музикант з Німеччини Карл Фріерсон, один з лідерів гурту De Phazz. Він виступить разом з харківським колективом Aсoustiс Quartet.

На фестивалі також можна буде почути музикантів з Білорусі, Польщі, Грузії та України.

Окрім концертної програми, на гостей фестивалю чекають музичні майстер-класи, виставка світлин, фотоконкурс тощо.

Фотовиставка «Світ Джазу» відкриється в Луцьку ще у п’ятницю, 2 вересня, в приміщенні Художньої галереї на вулиці Лесі Українки, 24.

Також під час фестивалю художники творитимуть імпровізаційні малюнки – зображатимуть усе те, на що надихатиме їх джазова музика.

Організатори також розповіли: новинкою фестивалю стане майстер-клас із гри на бандурі. Його проводитиме одеський бандурист та композитор Георгій Матвіїв, який, як стверджують організатори, доведе усім, що і бандура може бути джазовим інструментом.

Луцька частина фестивальних дійств збагатить програму благодійною виставкою-продажем світлин фотографів, котрі знімають джазові концерти та фестивалі. Зібрані кошти організатори обіцяють скерувати на допомогу талановитій молоді всеукраїнського конкурсу «Нові імена України».

Вартість квитка у суботу становитиме 50 гривень, а у неділю – 30 гривень. Початок фестивалю – о 17.00.

У суботу, 3 вересня, в Луцькому замку виступатимуть: Fusion Friends (Україна), Rezus Blues (Україна), Георгій Матвіїв (Україна), Karl Frierson та Accoustic Quartet (Німеччина-Україна).

У неділю, 4 вересня, виступлять: Muzzart (Білорусь), Asea sool (Грузія), Luchesk Band (Україна), Сергій Шишкін (Україна), Traditional Jazz Quartet (Польща).

Довідково:

Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation» почав свою історію у 2007 році.

Організаторами фестивалю є: Волинська обласна громадська організація «Луцький джаз-клуб», Рівненська обласна громадська організація джаз-клуб «ДжЕм», мистецька агенція «Арт-Хаус» (смт Клевань), благодійний фонд «Співдружність-Волинь» та Волинське молодіжне громадське об’єднання «ЄДНАННЯ».

Метою фестивалю є: ілюстрація актуальних напрямків світового фестивального руху та перенесення його кращих традицій в Україну, створення української фестивальної культури, налагодження співпраці між культурними, бізнесовими організаціями, владними структурами, розвиток туристичної галузі Рівненської та Волинської областей.

«Art Jazz Cooperation» організовується за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, Волинської та Рівненської облдержадміністрацій, Луцької та Рівненської міської рад.

Генеральний партнер заходу – страхова компанія PZU Україна. Генеральний інформаційний партнер – телекомпанія ТВі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
kotyk Показати IP 30 Серпня 2011 20:04
Суперова подія!
Mirna Показати IP 30 Серпня 2011 22:24
приємно, що в луцьку є такий фестиваль. це рівень!
NEW Показати IP 31 Серпня 2011 09:47
Обов'язково відвідаємо!
Іван Мартинюк Показати IP 31 Серпня 2011 15:52
Суперово...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus