USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На європейські авто встановлюватимуть «чорні скриньки»

15 Листопада 2009 15:34

Найближчим часом всі автомобілі, які продають у Євросоюзі, будуть обладнані «чорними скриньками». Спеціальний пристрій фіксуватиме 20 ключових параметрів під час руху машини, серед них - швидкість, траєкторія руху, використання водієм гальм і сигналів. Про це інформують «Волинські новини».
Єврокомісія отримала доповідь спеціальної науково-технічної групи, яка протягом останніх трьох років вивчала можливість запровадження ретельного і постійного контролю за діями водіїв – пише ТСН.
Експерти висловилися за установку спеціального пристрою, який здатний фіксувати дані під час руху. Доступ до цієї інформації матиме поліція, а також страхові компанії в разі аварій.
Як зазначили фахівці, завдяки новій технології питання про те, хто винен у дорожньо-транспортних пригодах, вирішуватиметься фактично миттєво, на основі точної і повної інформації.
Автомобільна «чорна скринька» буде здатна також передавати на антени поліції сигнал у випадку, якщо водій у декілька разів перевищуватиме граничну швидкість або здійснюватиме інші грубі порушення правил руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Vetal Показати IP 15 Листопада 2009 16:43
Якщо це все таки впровадять то навіщо будуть швидкі автомобілі- їхню швидкість всеодно ніде буде розвинути
Дядечко Показати IP 15 Листопада 2009 16:53
А швидкісні автомобілі і не потрібні. Вони - загроза безпеці.
seal Показати IP 15 Листопада 2009 18:39
В Європі чи США це, можливо, і буде працювати. А наш народ швиденько щось придумає, щось підкрутить, щось відкрутить і будуть сигнали йти такі як треба! Кулібіних у нас, дякувати Богу, вистачає.
Українець Показати IP 15 Листопада 2009 22:28
Та які там автостради,подивіться які в нас під"їзди,які двори.В печерному віці,в якому ми живемо не буде ще довго європейського рівня.Чорні скриньки треба ставити чиновникам у верхню шухляду стола,щоб писало кожну гривню чи долар-євро які вони беруть за послуги.А мер не тільки слабак,він ще й невдаха і горе-командір.
вого КРОК Показати IP 16 Листопада 2009 09:45
...хто винен у дорожньо-транспортних пригодах, вирішуватиметься фактично миттєво-в кого кряк до проги той й правий)))
вого КРОК Показати IP 16 Листопада 2009 09:54
Незабаром:Терміново продам,не дорого, патчі,кряки для чорної скриньки BMW,AUDI.В наявності:"ВИ ЗАВШИ ПРАВІ","МАКСИМАЛЬНА ШВИД 67КМ/ГОД","ВОДІЙ КРИШТАЛЬНО ТВЕРЕЗИЙ" Оптом знижка))))
Таня Показати IP 16 Листопада 2009 18:17
Не так ще швидко все це буде як мовиться. А навіть як і буде, то не думаю що дійсні порушники ПДР і шумахери на дорогах будуть відповідати за свої чвинки по закону.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus