USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Підприємцям Волині розповіли, як вийти на європейський ринок

11 Березня 2015 15:21
Підприємців з Волині вчили, як працювати в умовах економічної нестабільності і правильно організовувати роботу в плані експорту та уникати помилок. Так, днями у Луцьку відбувся семінар на тему «Вихід українських компаній на європейські та міжнародні ринки».

У заході взяли участь близько 30 представників волинського бізнес-середовища, а також представники Волинської облдержадміністрації з департаменту агропромислового розвитку та департаменту економічного розвитку.

Організаторами заходу є «Українська Софтверна Компанія» за сприяння ВОГО «Фундація розвитку громад» та Волинської торгово-промислової Палати.

Свої рекомендації щодо розробки експортної стратегії та експортного плану, визначення цільових ринків для збуту товарів та пошуку іноземних торгових партнерів висловив бізнес-консультант, колишній експерт торгової секції Представництва Європейського Союзу в Україні (2010-2013), автор «Базового посібника з інтернаціоналізації бізнесу та виходу на ринки ЄС» Олег Мирошніченко.

Окрім того, волинським підприємцям розповіли про існуючі кредитні програми ЄС для українського бізнесу, можливості отримання консультаційної допомоги від українського уряду та міжнародних організацій.

Своєю чергою, директор ТОВ «Українська Софтверна Компанія» Роман Михальчук, розповів усі нюанси реєстрації інтелектуальної власності. З його слів, цивілізовані правила користування інтелектуальною власністю є не просто частиною наших міжнародних зобов’язань, але й запорукою ефективного розвитку вітчизняного бізнесу за кордоном.

«Інтелектуальну власність слід розглядати як знання, що мають цінність сьогодні або в майбутньому. Це - актив, здатний створювати в підприємницькій діяльності реальну вартість. Успішними керівниками бізнесу стануть ті, хто розробляє стратегію та приймає методики управління, що дозволяють здійснювати ідентифікацію, надбання прав, правову охорону та ефективне використання об'єктів права інтелектуальної власності створених або придбаних їхніми фірмами», - резюмував Роман Михайльчук і наголосив, що для українських виробників, зокрема волинських, бізнес яких розвивається в прикордонній щоні, дуже важливо подолати межу неосвіченості та страху і нарешті вийти на новий рівень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вдв Показати IP 11 Березня 2015 15:29
клоуни
Знаючий Показати IP 11 Березня 2015 16:17
Директор "Української Софтверної Компанії" вчить інших, як правильно організувати роботу - смішно!
Люда Показати IP 11 Березня 2015 16:32
Особливо Роман Михальчук, платить по європейськи зарплати і стажування людям, та якісно співпрацює з своїми клієнтами вдв в коменті правий ! ))))
ПІДПРИЄМЕЦЬ Показати IP 12 Березня 2015 00:12
розводняк по волинські

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus