USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Найбільше худорлявих - на Волині

21 Травня 2010 10:39
Держкомстат порахував, в яких регіонах України найбільша кількість дуже худих і дуже товстих людей, повідомляє «Сегодня», передає proUA.
Як пише видання, виявилось, що за стрункими нареченими потрібно їхати до Києва, Черкаської і Волинської областей. Там живе найбільша кількість найстрункіших людей, чий індекс маси тіла (ІМТ) менший значення 18,5.
А ось якщо ви любите «пампушок», мчіться в Полтавську, Донецьку, Запорізьку, Херсонську або Миколаївську області. У них - найбільша кількість найбільш угодованих людей, чий ІМТ перевищує значення 30.
В цілому ж по Україні на ожиріння страждає 14,6% населення, або кожен 7-й (у США, за даними Американської медичної асоціації, дуже товстий - кожен 3-й).
Статисти говорять, що такі дані були отримані шляхом опитування дорослого населення (від 18 років): «Ми ходили по будинках і дізнавалися, який у людей зріст і вага. Ми опитали близько 30 тис. людей. Якщо бачимо, що хтось явно бреше, називаючи свою вагу, то такої людини в статистику не включаємо», - розповідає директор департаменту обстежень домогосподарств Держкомстату Інна Осипова.
За словами Осипової, найбільше худих серед молоді у віці 18-19 років: «У цьому віці практично кожен 10-й має ІМТ нижчий 18,5, - говорить Осипова. - А ось крайнє ожиріння у чоловіків і жінок найчастіше зустрічається в 50-59 років».
«Надмірна маса тіла пов’язана з неправильним харчуванням і недостатньою витратою енергії. Люди їдять багато насичених жирів - жирного м’яса, сала, масла, мало овочів, мало рухаються. ІМТ вище 30 - це вже хвороба, ожиріння. А ось ІМТ нижчий 18,5 - це вважається еталоном краси, така вага досягається за допомогою дієт. У нас кількість таких людей не критична», - пояснює директор українського НДІ живлення Олег Швець.
Швець говорить, що регіональні особливості стрункості й пишноти теж мають свої пояснення: «Думаю, що в Києві так багато худих людей через те, що тут найбільш високий рівень освіти, люди знають, як правильно харчуватися, намагаються відповідати стандартам краси, - припускає Кравець. - А ожиріння в Україні знаходиться на середньоєвропейському рівні (13% чоловіків, 18% жінок). У західних областях мало людей, що страждають на ожиріння або надмірну худобу, оскільки там найбільш високий рівень фізичної активності (багато сільського населення), і в ходу сільське здорове харчування. А південний схід дуже урбанізований: міський стиль життя, нездорова їжа, менше рухаються, що й призводить до ожиріння».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus