USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найчастіше діти гинуть через нещасні випадки, – ВООЗ

17 Січня 2011 10:57
У результаті ненавмисних травм, або так званих «нещасних випадків», яким можна було б запобігти, щодня гинуть 2270 дітей.
Про це йдеться в доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка буде обговорюватися в ході 128-ї сесії її виконавчої ради 17-25 січня, пише ukranews.
Проблемою дитячого травматизму зневажали багато років, кажуть автори доповіді, та й зараз вона відсутня у багатьох національних програмах з охорони здоров'я.
У повідомленні сказано, що при досягненні дітьми 5-річного віку нещасні випадки стають найбільшою загрозою їхньому життю. При чому більшості смертей можна уникнути за допомогою простих заходів профілактики травматизму.
Згідно з даними ВООЗ, 95% дитячих травм спостерігаються в країнах із середнім і низьким доходом. За минулі три десятиліття промислово розвинені країни зуміли зменшити рівень дитячої смертності від травм на 50%, використовуючи профілактичні програми.
Але, незважаючи на це, нещасні випадки серед дітей залишаються серйозною проблемою й у розвинених країнах. Там на травматизм припадає 40% всіх випадків смерті дітей.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus