USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найдешевший комп’ютер коштує 75 доларів. ФОТО

14 Січня 2010 15:20
Міжнародний проект «Один лаптоп кожній дитині» анонсував третю модель свого «стодоларового ноутбуку». Цього разу його вартість склала 75 доларів. Цей планшетний пластиковий комп\'ютер з гнучким сенсорним екраном і може бути випущений вже 2012 року.
 
Засновник проекту професор Ніколас Негропонте повідомив, що розмір сенсорного екрану XO-3 складе 18,5 на 24,5 сантиметрів. А сам планшет буде вдвічі тоншим за iPhone. При цьому він споживає менше одного Вату електроенергії.
 

 
Архітектуру XO-3 передбачається зробити відкритою, тоід його розробка буде доступною для кожного. За словами Негропонте, головним є навіть не те, чи буде в підсумку випущений цей планшет, головне, що сама загроза його виходу здатна змусити представників комп\'ютерної індустрії знизити завищені ціни на свою продукцію.
 

 
Вартість єдиного ноутбуку, що був випущений в рамках проекту OLPC XO-1 так і не змогла опуститися до обіцяної планки в сто доларів. Зараз його можна купити за 172 долари.
 

 
До січня розробники планують удосконалити XO-1- об\'єм його пам\'яті буде збільшено. 
 

Вперше всі школярі молодших класів отримали безкоштовний лаптоп від держави в Уругваї XO-1. Проект стартував два роки тому і обійшовся державі майже у 5 відсотків річного освітнього бюджету, - пише Gazeta.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
користувач Показати IP 15 Січня 2010 01:01
А де сотку поділи - знижка в Ельдорадо? Найдешевший комп’ютер коштує 75 доларів. ФОТО...Зараз його можна купити за 172 долари.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus