USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Наймолодшому читачеві волинської бібліотеки – два роки. ФОТО

21 Вересня 2013 11:23
Навіть влітку в обласній дитячій бібліотеці було людно. Немає й дня, щоб хтось з малих читачів не зайшов взяти книгу. А щонеділі тут відбуваються заходи за участю аніматора. Так буде й цього тижня, кажуть у бібліотеці.

«Торік ми обслужили більше 17 тисяч читачів: дошкільнят, учнів різного віку та й дорослих – батьків, дідусів, бабусь. У фонді бібліотеки 108 тисяч найменувань книг, передплачуємо більше 100 періодичних видань для дітей. Ми виграли грант програми «Бібліоміст» і ближчим часом до бібліотеки має надійти 10 комп’ютерів зі спеціалізованим програмним забезпеченням Майже щодня проходять якісь заходи» , - розповідає директор обласної дитячої бібліотеки Наталія Граніч.






З її слів, найбільше читачів у бібліотеці було на початку літа. Тоді діяли пришкільні табори, на заходи запрошували усі школи Луцька. Влітку організували кілька виставок художніх робіт та світлин. Нині в бібліотеці діє чотири проекти.

«Перший проект – «Волинь читає дітям». Ми запрошуємо цікавих людей, які читають вголос книги і розповідають дітям, яку роль зіграла книга у їхньому житті. Є ще проект «Бібліотека їде в гості», в рамках якого ми організовуємо виїзні презентації та заходи. Ще один проект – «Стань вище - читай», а четвертий – «Родинний вихідний», де ми проводимо різноманітні заходи за участі аніматора в костюмі Губки Боба», - розповідає Наталія Граніч.






Щонеділі о 15 годині до бібліотеки приходять діти з батьками і разом дивляться мультфільми, грають у пізнавальні ігри, малюють, читають. Все це відбувається разом з аніматором. Директор бібліотеки каже, що перед запуском «Родинного вихідного» навіть провели спеціальне опитування, кого б діти хотіли бачити. Вітчизняні казкові герої «програли» Губці Бобу. Але на відміну від мультиплікаційного персонажу, бібліотечний – дуже начитаний і закликає усіх читати книжки. Такий захід відбуденться і цього тижня.

«У нас є навіть діти, які приходять за годину до початку і чекають. Буває, що батьки дітей, які часто сюди приходять, залишають їх до кінця програми і йдуть займатися власними справами, бо знають, що можуть нам довіряти», - каже Граніч.

Найменшому читачеві бібліотеки – два роки. Для таких малюків-дошкільнят поставили навіть спеціальну сходинку, аби діти могли на рівні з дорослими бачити, що робить бібліотекар за столом, як видає їм книги. Дитина може полистати книжки, які розкладені поруч, і почувається так, ніби й вона доросла, кажуть у бібліотеці.

Настуні – чотири і вона не вперше тут. Каже, що приходить сюди разом з бабусею і сестричкою.






«Сьогоднішня головна проблема – довести сучасним дітям, що комп’ютер – це не все. Що він має бути на другому чи й на третьому місці після книги. Адже саме хороша література формує наше уявлення про світ», - зазначила Наталія Граніч.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus