USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найцікавіші інтернет-рекорди. ФОТО

7 Вересня 2012 12:13
Підбірку найцікавіших інтернет-рекордів зробив сайт Daily.ua.

1. Найбільше число підписників у Twitter: Леді Гага

Ви можете здивуватися, але королева поп-чартів є номером один в Twitter з 26823122 підписниками (за станом на липень 2012 року). Джастін Бібер з 24687443 залишився позаду. Також в топ-5 увійшли Кеті Перрі ‒ 22869592 і Ріанна ‒ 22232112. А на 6 позиції цього рейтингу знаходиться президент США Барак Обама ‒ 17381203.

2. Найбільша кількість переглядів на YouTube: Джастін Бібер

Він очолює Top Of The Pops на YouTube з 755 479 979 переглядами його хіта Baby станом на 6 липня 2012. До речі, якщо говорити про дітей, то найпопулярнішим кліпом усіх часів став ролик Charlie Bit My Finger з 464 588 601 переглядами.

3. Найстаріший сайт: Symbolics.com

15 березня 1985 Symbolics Computer Corporation увійшла в історію як перший домен, зареєстрований у світі. У тому далекому році у світі існувало всього пʼять веб-сайтів. На сьогоднішній день зареєстровано понад 192 мільйони доменів і налічується понад 2,1 мільярда користувачів глобальної мережі Інтернет у всьому світі, в основному, в Азії. Symbolics.com була продана власниками в 2009 році, і зараз ви можете знайти там купу непотрібної, але цікавої інформації.

4. Найдовше доменне імʼя: Llanfairpwllgw-yngyllgogerychwyrndrobwll-Llantysiliogogogoch.com

Технічно доменне імʼя може містити до 63 символів, не враховуючи суб-доменів або суфіксі).

Найдовше доменне імʼя таке: http://thelongestdomainnameintheworldandthensomeandthensomemoreandmore.com/.

На другому місці ‒ http://abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijk.com/, де знаходиться безкоштовний сервіс електронної пошти для людей, які хочуть насолити всьому світу.

Але, на думку Книги рекордів Гіннеса переможцем став домен Llanfairpwllgw-yngyllgogerychwyrndrobwll-Llantysiliogogogoch.com, який є веб-сайтом реального міста в Уельсі.

5. Найвища веб-камера на Землі: гора Еверест

У нашому світі, де панує всюдисуще спостереження, стає усе сутужніше уникнути попадання в обʼєктив відеокамери. Навіть маленька етнічна група під назвою Sherpas, що проживає в горах Тибету, в зараз знаходиться під спостереженням відеокамери, яка була встановлена італійським Науковим комітетом на висоті 5643 метрів на піку Евересту.

6. Найбільша інтернет-подія: королівське весілля

Коли принц Вільям одружувався з Кейт Міддлтон 29 квітня 2011, здавалося, що весь світ дивиться на їхнє весілля. За оцінками експертів, церемонію дивилося не менше 2,5 мільярда осіб. Близько 1,6 мільйона людей дивилися королівське одруження он-лайн, перевищивши кількість переглядів футбольного Чемпіонату світу з футболу 2010. Пошуковою системою Yahoo було зафіксовано 40000 запитів в секунду для цього відео.

Але люди не тільки дивилися відео, вони активно тиснули на відповідні новини про весілля в королівській родині на різних сайтах. Лічильники зафіксували 5 мільйонів переглядів сторінок на хвилину на піку популярності, що перевищило інтерес до похорону Майкла Джексона. На Facebook 6,8 мільйона осіб відзначили королівське весілля оновленням статусу протягом 24 годин, в результаті чого нові статуси отримали 9400000 коментарів. Якби медовий місяць королівського подружжя демонструвався он-лайн, то цілком імовірно, що інтернет «рухнув би», не витримавши такого навантаження.

7. Країна з найшвидшим інтернетом: Південна Корея

До 2006-го року 96% південнокорейських користувачів мобільних телефонів мали доступ в інтернет. На сьогоднішній день користувачі в Південній Кореї підключаються до мережі просто на неймовірній супершвидкості ‒ 17,5 Мб/с. На другому місці знаходиться Японія зі швидкістю 9,1 Мб/с, слідом за нею йдуть Гонконг, Нідерланди та Латвія.

Яка ж середня швидкість інтернету в світі? Лише 2,3 Мб/с. Як не дивно, за минулий рік середньосвітова швидкість знизилася на 14%.

8. Найдорожче доменне імʼя: Insure.com

Якщо ви вважаєте, що найкраще продається секс, подумайте ще раз. Найбільш чесний спосіб виманювання грошей у населення ‒ страхування. У 2006-му році сайт Insure.com посів перше місце за вартістю ‒ $ 16 мільйонів доларів. При цьому він обігнав колишнього лідера Sex.com з його $ 14 мільйонами, вирученими за продаж в жовтні 2010 року.

Fund.com і Porn.com знаходяться в списку поруч. Але найбільший щасливчик в цьому списку ‒ це Farm Bureau, який продав fb.com Facebook'у за $ 8,5 мільйона.

9. Найбільша кількість «лайків» на Facebook за 24 години: Oreo або Lil Wayne?

Це починалося як дурний рекламний трюк для печива. У лютому 2011-го року знаменита компанія з виробництва печива Oreo оголосила кампанію, щоб потрапити в книгу рекордів Гіннеса за найбільшу кількість «лайків» протягом однієї доби.

І 16 лютого чорно-білі ласощі дійсно стали рекордсменом за результатами отриманих 114 619 Likes за 24 години. Однак, декому лаври печива Oreo не дають спокою. Репер Lil Wayne кинув клич своїм фанатам, щоб встановити свій власний рекорд «лайків». Вже через день рекорд Oreo був знищений 588 243 «лайками» за статусом Wayne Lil.

Це викликало широкий резонанс у всьому світу, проте комісія Книги рекордів Гіннеса проігнорувала новий рекорд, який не був оформлений відповідним чином. Oreo отримало свій приз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зю Побережнюк Показати IP 8 Вересня 2012 12:29
справді цікавий матеріал!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus