USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перелік найбільш важкодоступних монастирів світу. ФОТО

25 Вересня 2012 18:18
Сайт bigpicture опублікував перелік найбільш важкодоступних монастирів світу.

Зазвичай монастирі, особливо буддійські, знаходяться у віддалених місцях. Таке розташування святинь обрали свідомо, аби якомога менше людей відвідували їх, а монахи «могли бути ближчими до Господа у мирі та спокої».

Однак, наразі більшість з монастирів стали визначними місцями на туристичних маршрутах. До них проклали додаткові дороги у вигляді мостів або сходів. Аби піднятися, туристу треба буде запастися терпінням та прикласти чималих зусиль.



Монастирі Метеори у Греції («підвішені в повітрі», або «в небесах» - переклад з грецької) – група з шести монастирів, що становить собою один з найбільших і найважливіших комплексів східно-православних монастирів країни. Храми побудовані на природних кам’яних колонах з пісковику, які простягаються на 400 метрів над долиною річки і невеликим містечком Каламбака.

Спочатку шлях до монастирів був дуже складним - були потрібні сходи для переміщення людей і товарів. У 1920-их роках для полегшення руху вигадали сходинки, вирізані у скелі та проклали міст із сусіднього плато.




Буддійський монастир Таунг Калат на горі Попа, що у М'янмі розташований на вершині вулканічного утворення в в 737 метри, приблизно в 50 кілометрів на південний схід від Багана, поруч з вимерлим вулканом Попа. До монастиря можна добратися по 777 сходинкам.

З різних точок гора виглядає по-різному. Тут мешкає багато макак. Вони, кажуть, приваблюють туристів.




Монастир Такцанг-лакханг, також відомий як Гніздо Тигра, розташований на небезпечній скелі приблизно в 900 метрів над долиною Паро в Бутані. Схили скелі дуже круті - майже вертикальні - і будівлі монастиря вбудовані в поверхню скелі.

Хоча монастир здається неприступним, дістатися до нього можна з декількох напрямків. Наприклад, по північно-західній дорозі через ліс, з півдня - по дорозі, якою користувалися віруючі, а також з півночі.

Дорога мулів проходить через ліс, прикрашений барвистими молитовними прапорцями і мохом. Дуже часто монастир огортають хмари, що робить його ще більш таємничий.




Монастир Панагія Зуміла збудований на скелястих кручах в Туреччині. Це -важлива туристична пам'ятка, розташована на висоті 1200 метрів. Монастир був заснований у 386 році н.е., під час правління імператора Феодосія I (375 - 395 роки.)

За легендою, два священики вирішили побудувати тут монастир після того, як знайшли в печері гори чудотворну ікону Діви Марії. За свою довгу історію монастир кілька разів руйнувався і відновлювався. Своєї сучасної форми він набув у XIII столітті.

Після Першої світової війни монастир спорожнів. Він був порожнім кілька десятиліть, а потім його частково відновили і повернули до життя в якості музею.





Висячий монастир розташований в каньйоні біля підніжжя гори Хеншань в провінції Шаньсі в Китаї. Храм побудований на скелях, приблизно в 75 метрів над землею і підтримується потайними коридорами в скелі і дерев'яними балками, вбудованими в гори.

Більше 40 залів, офісів і павільйонів загальною площею в 152,5 квадратного метра з'єднані між собою коридорами, мостами і переходами. Вони рівномірно розташовані і добре збалансовані по висоті.

Усередині храму знаходиться більше 80 мідних і залізних статуй і глиняних скульптур, а також кам'яних рельєфів часів різних правлячих династій.

Храм збудували, щоб рятуватися від повеней. Гору використовували, як захист від дощу, снігу і сонця. На сьогодні це - одна з головних визначних пам'яток і історичних пам'ятників у цьому регіоні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
турист Показати IP 25 Вересня 2012 22:03
круто
Чеширский Кот Показати IP 26 Вересня 2012 12:33
К-Р-А-С-О-Т-А.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus